Volledig scherm
Gijs van Dam. © ANP

Gijs van Dam hoofdredacteur 6 Inside en Shownieuws

Gijs van Dam, de afgelopen tijd veelvuldig in het nieuws vanwege beschuldigingen door Jelle Brandt Corstius van ongewenste intimiteiten, is de nieuwe hoofdredacteur van de dagelijkse SBS 6-programma’s 6 Inside en Shownieuws.

Mediaondernemer Van Dam (42), sinds enkele dagen aan de slag bij de dagelijkse tv-rubrieken, werkte eerder al voor John de Mols Talpa (eigenaar van onder meer de zenders SBS 6, Veronica en Net 5). Zo stond hij als creatief directeur aan de wieg van Ik Hou van Holland. Ook droeg hij bij aan programma’s als Big Brother en Idols.

Maar Van Dam kwam vooral in het nieuws vanwege vermeende ongewenste intimiteiten. Schrijver en programmamaker Jelle Brandt Corstius deed ruim een jaar geleden aangifte tegen Van Dam van verkrachting in 2002. De twee werkten toen samen achter de schermen van de RTL 4-talkshow Barend & Van Dorp. Volgens Van Dam betrof het seks met beider goedkeuring. Het Openbaar Ministerie seponeerde uiteindelijk de zaak.

Van Dam klaagde de journalist aan voor smaad. Maar ook dat legde het OM naast zich neer. ,,Een officier van justitie heeft naar de uitlatingen gekeken en bepaald dat die binnen deze context niet strafbaar zijn’’, aldus een woordvoerder vorige maand.