Volledig scherm
© AP

Harry en Meghan vullen opnieuw voorpagina’s Britse kranten

Geen harde brexit maar een harde megxit. Zo omschrijven de Britse kranten de uitkomst van het familieberaad binnen de koninklijke familie waarin werd besloten dat prins Harry (35) en zijn 38-jarige echtgenote Meghan niet meer aangesproken worden als zijne of hare koninklijke hoogheid.

Het nieuws domineert vrijwel alle zondagkranten. ‘Queen orders a hard megxit’, kopt The Sunday Mirror en The Sunday Telegraph schrijft over ‘the hardest megxit possible’. Niet alleen nemen de Sussexes afstand van hun koninklijke titels, ze betalen ook het geld voor de verbouwing van Frogmore Cottage terug, ontvangen straks geen overheidsgelden meer en Harry geeft zijn militaire posities op. 

Vooral dat laatste zien sommigen volgens The Telegraph als een harde straf: ‘De Sussexes hebben hun vrijheid, maar tegen welke prijs?’ The Sunday Times schrijft over een ‘historische’ overeenkomst. ‘De verklaring van de koningin verhult de pijnlijke realiteit van het mogelijk langdurige vertrek van de Sussexes uit het Britse openbare leven’. 

Ook The Observer komt met die conclusie. Hoewel Harry en Meghan min of meer zochten naar een manier om een ‘halve’ stap terug te doen is het volgens de krant meer dan dat.  Buckingham Palace meldde gisteren in een officiële verklaring dat Harry en zijn Meghan vanaf komend voorjaar hun koninklijke titels niet langer gebruiken en geen publieke financiële middelen meer ontvangen voor koninklijke plichtplegingen. 

De Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan maakten begin januari bekend uit de spotlights te willen stappen als leden van het koningshuis en hun tijd te willen gaan verdelen tussen het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika. Bovendien wilden Harry en zijn Amerikaanse eega financieel onafhankelijk worden. De druk en de media-aandacht die de positie met zich meebrengt werd hen te veel. Buckingham Palace leek in eerste instantie compleet verrast door het statement van de twee. ‘Voorbarig’, klonk het.

  1. Johnny Depp stuurde woedende smsjes over verdrinken en verbranden Amber Heard

    Johnny Depp stuurde woedende smsjes over verdrinken en verbranden Amber Heard

    Tijdens een hoorzitting in de Londense rechtbank zijn nieuwe details bekendgemaakt over de tumultueuze relatie tussen Johnny Depp (56) en z’n ex Amber Heard (33). Hij suggereerde haar - al dan niet met een knipoog - te verdrinken en te verbranden. Dat valt op te maken uit smsjes die Depp in 2013 naar een goeie vriend stuurde, schrijft The New York Post op basis van de rechtszitting. De ex-geliefden zijn al een hele tijd in een juridische strijd verwikkeld over beschuldigingen van huiselijk geweld.