Herman den Blijker gaat naar Talpa.
Volledig scherm
Herman den Blijker gaat naar Talpa. © William Rutten

Herman den Blijker tekent contract bij Talpa

Chef-kok en presentator Herman den Blijker maakt per 1 januari 2020 de overstap naar Talpa Network. Hij tekende onlangs een vierjarig contract bij het multimediabedrijf. Den Blijker wordt breed ingezet bij de televisiezenders, maakte Talpa vandaag bekend.

Over de exacte invulling van de programma's is nog niets bekend.

,,Talpa maakt het mogelijk om de komende jaren programma’s te maken en te ontwikkelen die altijd op mijn verlanglijstje hebben gestaan! Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat John de Mol, Erland Galjaard en Marco Louwerens in mij hebben en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan’’, laat Rotterdammer Den Blijker weten.

Marco Louwerens, directeur Televisie: ,,Geweldig dat deze ruwe bolster met blanke pit bij ons aan de slag gaat. Herman is een uitgesproken, oprecht karakter dat in al die jaren zichzelf is gebleven. Zijn liefde voor lekker en goed eten spat van het scherm. Mede vanwege zijn Rotterdamse directheid is hij onweerstaanbaar voor zijn vele fans. Ik verheug me op alle mooie programma’s die we met elkaar gaan ontwikkelen en op het plezier tijdens het maken.’’

Den Blijker maakt al jaren televisieprogramma’s voor RTL, veelal samen met ‘meneer Reimers’, met wie hij talloze hotels onder handen nam in het programma Herrie in het hotel.