Volledig scherm
PREMIUM
© Hollandse Hoogte / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

‘Het was totaal ongeorganiseerd’

De grote vraag na de overwinning van Duncan Laurence: wie gaat het Songfestival volgend jaar presenteren? Oud-presentator Hans van Willigenburg (1976, 1980) kijkt terug en adviseert. 

De uitzending duurde nog ‘slechts’ tweeënhalf uur, er was maar een handvol camera’s en de presentator mocht eigenlijk geen man zijn. Toch kreeg Hans van Willigenburg (76) vier decennia terug de kans om het Eurovisie Songfestival in Nederland te presenteren, in 1976 met Corry Brokken, vier jaar later met Marlous Fluitsma. Hoe ging dat toen? En welke adviezen geeft hij mee voor de editie van 2020?

  1. Vlaamse Dancing with the Stars met Jan Kooijman onder vuur: kijkers boos over uitslag

    Vlaamse Dancing with the Stars met Jan Kooijman onder vuur: kijkers boos over uitslag

    Er is online commotie ontstaan over de afgelopen uitzending van de Vlaamse variant op Dancing with the Stars. Via sociale media laten verschillende kijkers weten dat ze niet te spreken zijn over de uitslag van de wedstrijd en kwade opzet vermoeden. Zo moest Evy Gruyaert zondag de show verlaten, hoewel ze aardige punten kreeg van de jury. Via een lang bericht op Instagram reageert Jan Kooijman (38) nu op alle opschudding.