Volledig scherm
© Hatari/Facebook

IJslandse Songfestivalact gepest tijdens terugvlucht naar huis

De drie mannen van de groep Hatari die IJsland vertegenwoordigden tijdens het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv zullen hun avontuur niet snel vergeten. Ze eindigden uiteindelijk op een tiende plek, maar tijdens hun vlucht naar huis was het meteen afgelopen met de feestelijkheden. 

De groep baarde niet alleen opzien met hun optreden, toen ze vlaggen met het woord ‘Palestine’ omhoog hielden tijdens de puntentelling in de finale, maakten veel fans zich al zorgen of ze als gevolg daarvan wel op een veilige manier uit Israël zouden kunnen vertrekken. Dat is gelukt, maar de verdere reis naar IJsland verliep niet bepaald vlekkeloos.

Volledig scherm
© EBU

Volgens een post op de Instagrampagina van Einar Stefansson, de drummer van de band, kreeg Hatari bewust slechte plekken in het toestel van de Israëlische vliegtuigmaatschappij El Al toebedeeld. In het bericht valt te lezen dat ze tijdens hun vlucht naar Londen allemaal op een andere stoel werden geplaatst in het midden van aparte rijen. 

In hetzelfde bericht zijn ook de drie instapkaarten van de mannen te zien, waaruit inderdaad blijkt dat ze achter elkaar op andere rijen ingedeeld zijn. Volgens de post zou het luchthavenpersoneel tegen elkaar hebben opgeschept over hun actie die 'hun verdiende loon’ zou zijn.  

Volledig scherm
Hatari boardingpass © Instagram Einar Stefansson

Hatari is inmiddels in goede gezondheid aangekomen in IJsland, maar de persvoorlichter van de groep laat weten niet blij met de gang van zaken te zijn. In de komende dagen wordt bekeken of er verdere stappen tegen El Al ondernomen gaan worden. 

  1. Koning bedankt Nederlanders in India op bijzondere plek

    Koning bedankt Nederlan­ders in India op bijzondere plek

    Koning Willem-Alexander bedankte Nederlanders die in India wonen en werken vanavond tijdens een receptie op een bijzondere plek. Samen met koningin Máxima ontving hij leden van de Nederlandse gemeenschap in India in het Taj Mahal Palace & Tower in Mumbai, de zwaarst getroffen plek tijdens de terreuraanslagen die de havenstad in 2008 trof. Voorafgaand aan de receptie legden Willem-Alexander en Máxima een krans in de hotellobby ter nagedachtenis aan die verschrikkingen.