Volledig scherm
Hans en Karin leven hun droom. © Facebook/Flamingo Adventure GOLF

Ik Vertrek-stel De Scheetjes... Hoe zat het ook alweer?

Brugwachter Hans en casinomedewerker Karin ten Böhmer uit Boskoop krijgen volgend jaar een eigen realityserie op SBS 6. De twee werden een hit toen hun emigratie naar Bonaire werd gevolgd in Ik Vertrek. Wat was ook alweer het verhaal van 'de scheetjes'?

Hans en Karin vertrokken ruim vier jaar geleden naar de Antillen om daar, met heel veel golfballen en een bouwpakketchalet, een zogenoemde adventure golfbaan op te zetten. Hans heeft in Nederland een flinke schadevergoeding gekregen en dat geld stoppen ze maar wat graag in hun Antilliaanse droom.

Eenmaal op Bonaire stuiten ze op een muur van problemen. Nadat de zeecontainer, die vol zat met opvallende standbeelden ter opleuking van de golfattractie, wordt leeggeroofd, besluiten ze tijdelijk in een tent naast het gevaarte te bivakkeren. Nadat het kampeerterreintje onderwater loopt, laat de bouwvergunning voor de golfbaan lang op zich wachten. Door het gebrek aan inkomsten zitten ze op zwart zaad. Hans en Karin vallen kilo's af door de stress. ,,Ik heb nog nooit zo veel armoede gekend als toen’’, zei Karin daar begin dit jaar over. ,,We aten alleen nog maar noedels. De moeder van Hans moest op een gegeven moment geld overmaken.’’

Optillen

Maar de aanhouder wint, zou je denken. Als hun prefabhuis eindelijk staat, blijkt het op de erfgrens te liggen en moet het drie meter opgeschoven. Wordt het afbreken en weer opbouwen of optillen met een hijskraan? Het lijkt een onmogelijke opgave. Karin is opnieuw de wanhoop nabij, maar Hans blijft immer positief. ‘Scheet, gewoon doorgaan en blijven ademen’, luidt zijn motto. Omdat zijn echtgenote hem ook graag 'scheet’ noemt, staan ze al snel bekend als ‘de scheetjes'.

Bijna een jaar geleden duiken de Zuid-Hollanders op in de kerstspecial van Ik Vertrek. Hun minigolfbaan Flamingo Adventure Golf loopt als een tierelier en Karin is door het dolle als ze hoort dat ze haar zwangere dochter Shirley in Nederland mag opzoeken.

Inmiddels kan er op Bonaire voor 2 dollar een biertje besteld worden aan de bar, een patatje kost 3,50. ‘Happy wife, happy life', meent Hans. De Scheetjes: bouwen op Bonaire telt voorlopig zes afleveringen en is begin volgend jaar voor het eerst te zien.

Volledig scherm
© Rob Hoekstra