Volledig scherm
Ivo van Hove © ANP Kippa

Ivo van Hove regisseert musical West Side Story op Broadway

De Belg Ivo van Hove (59) is aangesteld als de regisseur van de nieuwe musicalversie van de klassieker West Side Story op Broadway. De choreografie komt met Anne Teresa De Keersmaeker eveneens in Belgische handen.

Van Hove, die momenteel ook nog verbonden is aan Toneelgroep Amsterdam, vindt het een eer dat hij met West Side Story aan de slag mag.  ,,Ik beschouw Bernsteins musical als een meesterwerk van de twintigste eeuw. In onze wereld waar gemeenschappen, culturen weer radicaal tegenover elkaar staan en er al te vaak naar geweld als oplossing wordt gegrepen, is deze musical meer dan ooit relevant", zegt hij in een statement.

West Side Story is een vrije bewerking van Romeo en Julia en speelt zich af in New York. Het verhaal gaat over Tony en Maria die bij twee rivaliserende jeugdbendes (de Sharks en de Jets) horen. Ondanks de verschillen worden ze toch verliefd op elkaar.

De oorspronkelijke musical ging in 1957 in première, Robert Wise maakte er in 1961 een film van met Natalie Wood en Richard Beymer in de hoofdrollen. De film werd destijds bekroond met tien Oscars. Momenteel werkt Steven Spielberg aan een nieuwe filmversie. De nieuwe musicalversie gaat in februari 2020 in New York in première.

 1. Fans worden met vervolg ABBA-musicalfilm op wenken bediend
  PREMIUM
  recensie

  Fans worden met vervolg AB­BA-musical­film op wenken bediend

  Het duurt even voordat ze in beeld komt, maar dan heb je ook wat: Cher. In de vervolgfilm op de ABBA-musical Mamma Mia! (2009) maakt de zangeres haar entree als de grootmoeder van het hoofdpersonage Sophie (Amanda Seyfried) die bij de opening van haar Griekse restaurant niet echt op haar zit te wachten. ,,Je bent niet uitgenodigd”, bijt zij haar toe. ,,Schat, dat zijn altijd de beste feestjes”, luidt het gevatte antwoord van de platinablonde oma.
 2. Eva Jinek: 'Doodknuffelen' schattige diertjes is volstrekt normaal

  Eva Jinek: 'Doodknuffe­len' schattige diertjes is volstrekt normaal

  De momenteel zwangere talkshowpresentatrice Eva Jinek (40) blijkt een bijna onbedwingbare neiging te hebben om jonge dieren 'dood te knuffelen'. ,,Zodra ik een kitten zie, vind ik die zó tergend lief en schattig dat ik ‘m het liefst wil vermorzelen met mijn hele lichaamsgewicht. Of het beest op wil eten'', aldus Jinek die inmiddels een wetenschappelijke verklaring heeft gevonden voor haar gevoel voor met name jonge poesjes.