Volledig scherm
Ivo van Hove © ANP Kippa

Ivo van Hove regisseert musical West Side Story op Broadway

De Belg Ivo van Hove (59) is aangesteld als de regisseur van de nieuwe musicalversie van de klassieker West Side Story op Broadway. De choreografie komt met Anne Teresa De Keersmaeker eveneens in Belgische handen.

Van Hove, die momenteel ook nog verbonden is aan Toneelgroep Amsterdam, vindt het een eer dat hij met West Side Story aan de slag mag.  ,,Ik beschouw Bernsteins musical als een meesterwerk van de twintigste eeuw. In onze wereld waar gemeenschappen, culturen weer radicaal tegenover elkaar staan en er al te vaak naar geweld als oplossing wordt gegrepen, is deze musical meer dan ooit relevant", zegt hij in een statement.

West Side Story is een vrije bewerking van Romeo en Julia en speelt zich af in New York. Het verhaal gaat over Tony en Maria die bij twee rivaliserende jeugdbendes (de Sharks en de Jets) horen. Ondanks de verschillen worden ze toch verliefd op elkaar.

De oorspronkelijke musical ging in 1957 in première, Robert Wise maakte er in 1961 een film van met Natalie Wood en Richard Beymer in de hoofdrollen. De film werd destijds bekroond met tien Oscars. Momenteel werkt Steven Spielberg aan een nieuwe filmversie. De nieuwe musicalversie gaat in februari 2020 in New York in première.

  1. Oud-assistent castingbaas Gosschalk gehoord door zedenpolitie

    Oud-assistent casting­baas Gosschalk gehoord door zedenpoli­tie

    Guido Goossens, jarenlang de assistent van de in opspraak geraakte castingdirecteur Job Gosschalk, is gehoord door de afdeling zedendelicten van de politie Amsterdam. Aanleiding is het verhaal dat Goossens eind vorig jaar deed in het AD. Hij vertelde toen het ongeloofwaardig te vinden dat niemand bij het bedrijf Kemna Casting vermoedde dat hun boegbeeld, Job Gosschalk, zich decennia lang schuldig maakte aan seksuele intimidatie.