Jan Smit.
Volledig scherm
Jan Smit. © ANP Kippa

Jan Smit kiest voor gezondheid en cancelt optredens

UpdateJan Smit heeft vandaag bekendgemaakt zijn agenda tot het einde van het jaar vrij te maken. Dat betekent dat de Volendamse zanger voorlopig geen shows zal geven. ‘Ik ondervind momenteel te veel hinder van lichamelijke klachten. Het is daarom op dit moment gewoon tijd om voor mijzelf en mijn gezondheid te kiezen’, aldus Smit.

Smit was vorige week genoodzaakt zijn concerten af te zeggen die hij het afgelopen weekend zou geven. De Volendammer werd namelijk getroffen door het acute virus laryngitis en kon daardoor niet op de bühne verschijnen.

Nu blijkt dat Smit nog steeds niet is opgeknapt. Hij stelt dan ook voor zijn gezondheid te kiezen, hoezeer het hem ook spijt. ‘Alle geplande optredens en/of activiteiten komen daardoor helaas te vervallen. Uiteraard wordt er gekeken naar vervangende data’, laat de zanger weten.

Hij sluit zijn bericht af met hoopvolle woorden: ‘Ik wil de rest van dit jaar heel graag gebruiken om mezelf weer helemaal op te laden voor 2020, zodat ik in het voorjaar weer kan knallen met mijn nieuwe album!’

Beste Zangers

Omdat Smit alle activiteiten voor het komende jaar heeft afgezegd, is het nog maar de vraag of hij te zien zal zijn als presentator van Beste Zangers. De AVROTROS overweegt dan ook om een vervanger te zoeken. ,,We zijn nu aan het bekijken of we zonder Jan gaan of eventueel later met Jan”, laat een woordvoerder van de omroep desgevraagd weten.

De opnames voor het nieuwe seizoen stonden in de planning voor december maar waren nog niet definitief vastgelegd.

JAN SMIT on Twitter

Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben was ik deze week niet heel actief op social media. Ik heb de afgelopen dagen voornamelijk thuis in bed gelegen.