Michiel Romeyn, één van de makers van Jiskefet.
Volledig scherm
Michiel Romeyn, één van de makers van Jiskefet. © Marlies Wessels

Jiskefet volgde Koot & Bie op als beeldbepalers op zondagavond: ‘Bootje ver van de kade af geduwd’

Nadat Van Kooten en De Bie stopten in de jaren negentig, werden de makers van Jiskefet beeldbepalend op de televisie-zondagavond. ,,Juist omdat steeds maar de vergelijking met Van Kooten en De Bie werd getrokken, besloten wij dat we echt iets anders moesten maken’’, vertelt één van hen, Michiel Romeyn, in reactie op het overlijden van Wim de Bie.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?