Volledig scherm
Nicolette van Dam met haar vader. © Instagram

Jongste verdachte overval vader Nicolette van Dam weer vrij

De 17-jarige jongen die wordt verdacht van diefstal met geweld, waarvan de vader van Nicolette van Dam het slachtoffer was, komt voorlopig vrij.

Het Openbaar Ministerie vroeg vandaag tijdens een zogeheten pro forma zitting aan de rechter om de jongen langer vast te houden, besloot de rechtbank dat de verdachte vanaf maandag onder voorwaarden wordt vrijgelaten. Wat de voorwaarden zijn, is niet bekendgemaakt. De zitting was besloten omdat de verdachte minderjarig is.

In de zaak zijn nog drie andere verdachten. Een 28-jarige Amsterdammer en een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zitten tot begin juni vast. Ook zit nog een 21-jarige verdachte in voorlopige hechtenis. De drie staan dinsdag voor de rechter.

De 61-jarige René van Dam werd op 20 februari op klaarlichte dag in de buurt van het Hilton Hotel in Amsterdam overvallen. Volgens Nicolette werd haar vader op zeer gewelddadige wijze beroofd en liep hij daarbij zwaar lichamelijk letsel op. Van Dam is een bekende ondernemer in de hoofdstad; hij nam in 1979 de slagerij van zijn vader over, die later overging in een traiteur aan de Cornelis Schuytstraat en daarna een brasserie werd. In 2013 namen Nicolette en haar broer Sebastiaan de zaak over.

 1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

  Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

  Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.
 2. Visuele krachttoer trekt onbegrijpelijk script Bowie-musical recht
  PREMIUM

  Visuele krachttoer trekt onbegrijpe­lijk script Bo­wie-musical recht

  Natuurlijk, de geest van David Bowie zweeft door de zaal. Daarvoor is de grote portretfoto die na de slotscène van Lazarus wordt getoond, niet nodig. De musical eindigt met zijn meest iconische lied Heroes en begint met de song waarin hij – toentertijd nog door vrijwel niemand begrepen – zijn naderende afscheid van de aarde aankondigt. Het is het titelnummer van de voorstelling met als opening de kippenvelregel: Look up here, I’m in heaven.