Volledig scherm
© BRUNO PRESS

Jort Kelder maakt televisieserie over oud geld

Presentator Jort Kelder gaat een documentaireserie maken over oud geld. In Van oud geld, de dingen die niet voorbij gaan portretteert Kelder oude adellijke geslachten die ernaar streven om 'de familie' en de eeuwenoude tradities in stand te houden. Dat maakte AVROTROS vandaag bekend.

,,Vier families gunnen de kijker een blik in hun leven en familiegeschiedenissen, waardoor niet alleen het verhaal van hun geslachten, maar ook een verhaal over Nederland wordt verteld", stelde Kelder.

Nederland telt zo'n 10.000 mensen van adel en 20.000 patriciërs. Het aantal adellijke achternamen is in de afgelopen anderhalve eeuw wel gehalveerd en 'nette families' die nog leven als vroeger, op kasteel of buitenplaats, zijn schaars aan het worden. De eerste uitzending is op zaterdag 8 februari op NPO2.

  1. Simon Cowell loopt boos weg bij auditie van man die portret schildert met geslacht

    Simon Cowell loopt boos weg bij auditie van man die portret schildert met geslacht

    Britain's Got Talent-jurylid Simon Cowell is woest de zaal uit gelopen tijdens de auditie van de excentrieke Australische kunstenaar Tim Patch (70), die al sinds 2006 schildert met zijn geslachtsdeel. Patch, die optreedt onder de naam Pricasso, wilde op het podium in een paar minuten tijd een kleurig dubbelportret maken van Cowell en zijn collega David Walliams. Maar al bij de eerste ‘kwaststreken’ drukte eerstgenoemde op de rode knop, wat zoveel betekent als ‘per direct opkrassen’.