Katja Schuurman en haar partner Freek van Noortwijk.
Volledig scherm
Katja Schuurman en haar partner Freek van Noortwijk. © ANP

Katja Schuurman (44) is zwanger

Katja Schuurman (44) en Freek van Noortwijk (31) verwachten hun eerste kind samen. Dat maakt de presentatrice zojuist bekend op Instagram.

,,Het mooiste valentijnscadeau dat we elkaar konden geven... We worden papa en mama!” schrijft ze op Instagram. Schuurman voelt zich goed, zegt haar manager. ,,Het gaat prima. Ze zit op dit moment in Zuid-Amerika voor de opnames van Beter laat dan nooit.” Hoe ver ze in haar zwangerschap is, wil haar management niet kwijt.

Katja en Freek, die afgelopen zomer trouwden, wilden dolgraag samen een kind. Maar makkelijk was dat niet. ,,Ik wil graag zwanger worden, maar die medicijnen vanwege mijn bipolaire stoornis mag je niet combineren met zwangerschap, dus ik moest stoppen”, aldus Katja afgelopen najaar in de Vlaamse talkshow Gert Late Night. ,,Ik ben 44 en kan niet zo heel erg lang meer wachten.”

Katja en de jongere chef-kok Freek leerden elkaar vijf jaar geleden kennen, in Guts & Glory, het restaurant van Freek. De vonk sloeg nogal hevig over: binnen een kwartier hadden de twee al een intiem onderonsje op het toilet van het restaurant. Een jaar na hun ontmoeting, wisten Katja en Freek het zeker: ze hoorden bij elkaar. En dus ging Freek op zijn knieën tijdens een vakantie in Turkije.

Uit haar relatie met Thijs Römer kreeg Katja al een dochter, Sammie (9). Het stel wordt overladen met felicitaties van talloze bekende Nederlanders, onder wie Jan Versteegh, Art Rooijakkers en Igoné de Jongh, de nieuwe vrouw van Römer.