Volledig scherm
Katy Perry © BRUNO PRESS

Katy Perry ‘breekt’ Twitter met #doeslief-achtige tweet

Popster Katy Perry (34) oogst op Twitter bijzonder veel lof met een #doeslief-achtige boodschap. In haar tweet vraagt de zangeres zich af waarom mensen niet lief en aardig voor elkaar kunnen zijn. ‘Waarom is dat zo moeilijk?’ aldus de zangeres. Haar post is qua likes en retweets bijna 30 keer zo succesvol als een gemiddelde tweet van de Amerikaanse.

Als de meest gevolgde persoon op Twitter (107 miljoen fans) is Perry wel wat gewend qua online-interacties. Maar zelfs voor Katy zijn ruim 14.000 likes en 5000 retweets binnen een uur grote aantallen. Haar alledaagse boodschap slaat onalledaags aan; hoewel een enkeling erop wijst dat de superster in het verleden ook niet altijd even vriendelijk was, regent het reacties van mensen die blij zijn dat ze het zegt.

Katy's bericht doet erg denken aan de onlangs gelanceerde #doeslief-campagne van Sire, waarmee het geweten van Nederland ons opriep om aardiger voor elkaar te zijn. De zangeres gebruikt de hashtag logischerwijs niet, maar weet tussen de talloze ‘love you Katy!’-reacties door toch een licht inhoudelijk gesprek aan te wakkeren. ‘Omdat jaloezie een ziekte is’, reageert iemand bijvoorbeeld. ‘Omdat mensen egoïstisch zijn en niet nadenken’, voegt een ander toe.

Schietpartijen

Het is onduidelijk wat de aanleiding is voor Perry's tweet. Wellicht verwijst de zangeres naar de recente schietpartijen in El Paso en Dayton, waarbij tientallen mensen omkwamen. Katy, een uitgesproken Democraat en tegenstander van president Donald Trump, riep jaren geleden al op tot strengere wapenwetgeving.

Haar bericht kan ook gaan over minder serieuze zaken, zoals haar jarenlange ruzie met collega Taylor Swift. De twee leefden jarenlang in onmin met elkaar nadat Katy volgens Taylor een paar van haar dansers had ingepikt voor haar eigen tournee. De zangeressen begroeven onlangs de strijdbijl.

Het online-succes komt hoe dan ook op een goed moment, want Katy heeft een nieuw nummer te promoten. Afgelopen vrijdag kwam Small talk uit, waarin ze zingt dat het raar voelt om over het weer te praten met een ex-vriend die haar ooit naakt heeft gezien.