Kees van Kooten laat zich niet publiekelijk uit over dood Wim de Bie
Cabaretier en schrijver Kees van Kooten gaat niet reageren op het overlijden van zijn goede vriend en zakelijke partner Wim de Bie. Dat laat de VPRO maandag desgevraagd weten.
Het Haagse cabaretduo startte de samenwerking in 1963 en zond het laatste tv-programma uit in 1998. Ze ontmoetten elkaar op het Dalton College in Den Haag. De Bie zit dan drie klassen hoger de Van Kooten, maar ze vinden elkaar in hun liefde voor cabaret. Als De Bie een eigen radioprogramma krijgt, betrekt hij Kees bij zijn redactieteam. Ze maken ‘schijninterviews’: in scène gezette gesprekken met mensen uit allerlei beroepsgroepen, waarbij opvalt dat ze uitblinken in jargon en vakkennis.
Twee jaar geleden vertelde Van Kooten in een interview met Trouw dat ze nog vaak contact hebben. ,,We bellen veel en schieten dan vaak hartelijk in de lach. En dan zeggen we: ‘Wat zouden moeder en zoon Van Putten (typetjes van het duo, red.) hierover gezegd hebben?’ We vullen dat gat in onze appreciatie graag in. Maar het is goed zo. We zijn op het juiste moment gestopt”, aldus de schrijver en komiek.
,,De Rolling Stones gaan gewoon door met een andere drummer. Wim en ik voelen geen aandrang. We willen alleen onszelf nog amuseren.”
Luister hieronder ook naar de AD Media Podcast of abonneer je via Spotify of iTunes. Vind alle onze podcasts op ad.nl/podcasts.
Bekijk hieronder onze video’s op het gebied van Show & Entertainment:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Roger Waters zorgt opnieuw voor ophef: politie Berlijn onderzoekt optreden zanger in ‘SS-uniform’
-
PREMIUM
Koffietijd eindigt met een lach en een traan: ‘Dankjewel voor al die mooie jaren’
Het had één groot tranendal kunnen worden, maar dat werd het niet. Integendeel. De laatste aflevering van het iconische Koffietijd, dat na 13 jaar en 2780 afleveringen vrijdagochtend aan een eind is gekomen, werd vooral feestelijk, met veel confetti en muziek. ,,Als wij alleen maar zitten te snotteren wordt het zo sneu.” Een blik achter de schermen. -
PREMIUMMet video
Klushuis werd gemiddeld 111.000 euro meer waard, maar is het nu nog de moeite?
Een oud huis kopen, opknappen en vervolgens met veel winst weer doorverkopen. Dat doen onervaren klussers in het nieuwe televisieprogramma De moeite waard?!. Maar is het ‘flippen’ van een huis in deze tijd, met dalende huizenprijzen en hoge rentes, nog wel rendabel? -
Kun je dat contract van die gehaaide telefonische verkoper nog ongedaan maken?
‘Nee’ zeggen tegen een getrainde, telefonische verkoper is niet altijd makkelijk. Zeker niet als een energiebedrijf dolgraag een contract met je wil afsluiten. In deze rubriek legt Consumentenbond-redacteur en onderzoeker Marco van ’t Woudt je rechten als consument uit. Deze week: er is je een contract aangepraat, wat nu? -
Taarten van Abel keert terug als Taarten van Babel, met een nieuwe presentator
De magie van Taarten van Abel wordt in leven gehouden: nu bakker Siemon de Jong stopt, wordt er een opvolger gezocht en zal het populaire jeugdprogramma een doorstart maken onder de naam Taarten van Babel.
-
Alberto Stegeman wint kort geding over Undercover in Nederland, laatste aflevering seizoen uitgezonden
-
-
-
PREMIUM
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
Vandaag is het Wereld MS Dag. Wat zijn de symptomen van MS - voluit multiple sclerose - en kun je ooit genezen van deze chronische auto-immuunziekte? Prof. Dr. Guy Laureys, neuroloog in het Universitair Ziekenhuis Gent, geeft uitleg over het ziekteverloop. ,,Er is een genetische component, maar ook omgevingsfactoren kunnen het risico op MS vergroten.” -
recensie
Public Enemy is alles behalve een doorsnee misdaadserie, vol intrigerende mensen
Sinds Hannibal Lecter in The Silence of the Lambs is het voor scenaristen geen taboe meer om seriemoordenaars in te schakelen bij het opsporen van soortgelijke misdadigers.