Volledig scherm
PREMIUM
© ANP/Paul Bergen

Kensington: De Arena zorgt voor onze galm

megaconcertVoor 50.000 toeschouwers in de uitverkochte Johan Cruijff Arena geeft Kensington morgen een van de grootste concerten in de Nederlandse popgeschiedenis. Zanger Eloi Youssef (31) slaapt er al dagen slecht van. ,,Ik droomde dat ik mijn microfoon kwijt was.''

Een Nederlandse rockband die de Johan Cruijf Arena weet te vullen - alleen Kane ging jullie daarin voor (in 2003, met een kleinere opstelling). Hoe voelt dat?
,,Ik ben vooral trots. Op ons als band en op het genre rock. Dat een rockband in deze tijd, waarin hiphop en dance de populairste stromingen zijn, nog zo veel mensen trekt, is geweldig. Vroeger was rock mainstream. Nu zijn we in Nederland met Di-rect en De Staat bijna dinosaurussen geworden. Maar, het genre leeft nog, dat is duidelijk."

  1. Oud-assistent castingbaas Gosschalk gehoord door zedenpolitie

    Oud-assistent casting­baas Gosschalk gehoord door zedenpoli­tie

    Guido Goossens, jarenlang de assistent van de in opspraak geraakte castingdirecteur Job Gosschalk, is gehoord door de afdeling zedendelicten van de politie Amsterdam. Aanleiding is het verhaal dat Goossens eind vorig jaar deed in het AD. Hij vertelde toen het ongeloofwaardig te vinden dat niemand bij het bedrijf Kemna Casting vermoedde dat hun boegbeeld, Job Gosschalk, zich decennia lang schuldig maakte aan seksuele intimidatie.