Volledig scherm
Martien. © SBS 6

Kijkers genieten van hysterische taferelen in Chateau Meiland

Na ruim twaalf jaar keerden de markante Martien en zijn vrouw Erica gisteravond terug op de buis. Het stel, bekend van hun deelname aan Ik Vertrek, is een nieuw avontuur aangegaan in Frankrijk. De eerste aflevering van Chateau Meiland trok 528.000 kijkers naar SBS 6. Veel van hen raakten niet uitgepraat over de comeback en kunnen nu al niet wachten tot volgende week. ‘Dit was weer het gouden uurtje van de maandagavond!’

Martien en Erica gaan weliswaar niet meer als partners door het leven (Martien kwam uit de kast, red.), tóch wonen de twee samen en gaven ze elkaar wederom het jawoord. ,,We horen bij elkaar”, stelden ze gisteravond in de eerste uitzending van hun gloednieuwe programma. Ruim twaalf jaar geleden gingen de twee al het avontuur aan in Ik Vertrek, maar dat liep uit op een fiasco. Ze keerden terug naar Nederland en pakten daar hun dagelijkse routine weer op.

Het bloed kroop echter waar het niet gaan kan en dus emigreerden Martien, Erica, dochter Maxime, haar anderhalf jaar oude baby Claire én huisvriendin Caroline voor de tweede keer naar Frankrijk om daar een nieuwe toekomst op te bouwen. En dat doen ze niet in een bescheiden eengezinswoning. De Meilandjes hebben in Limoges een vervallen kasteel uit 1870 gekocht dat ze willen omtoveren tot een chambre d’hôte met maar liefst vijf gastenkamers.

Het droomkasteel van Martien en Erica moet flink onder handen worden genomen en dat leverde de kijkers thuis een hilarische avond op. Van een kibbelende Martien en Erica, het losschroeven van een klok tot het derde huwelijk van het stel: fans van Martien en Erica raakten op sociale media niet uitgepraat over hun comeback. ‘Heerlijk, wat een gezeik!’ en ‘Kan dit briljante programma niet iedere dag om half 9 op de buis komen?', is een greep uit de vele reacties.

Volledig scherm
De Meilandjes © Talpa

Met 528.000 kijkers staat Chateau Meiland op de 21ste plek in de lijst van Stichting KijkOnderzoek met de 25 best bekeken televisieprogramma’s van gisteren. Het NOS Journaal van 20.00 uur is lijstaanvoerder met 1,9 miljoen kijkers. Ook Radar Extra (bijna 1,7 miljoen) en Spoorloos Extra (1,3 miljoen) staan in de top 3.

Marion ter Haar on Twitter

In tijden niet zo gelachen #chateauMeiland geweldig!!

Riesje on Twitter

Heerlijk wat een gezeik 🤣🤣🤣#meiland #chateaumeiland

Helga on Twitter

Dit was weer het gouden uurtje op de maandagavond. Verheug me alweer op de volgende aflevering😀 #chateaumeiland

L O E S on Twitter

Beste @JohndeMol1 kan dit briljante program niet iedere dag om half 9 op ff beeldbuis.. dank dank #ChateauMeiland

Dooz on Twitter

Hilarische gekte #ChateauMeiland