Volledig scherm
© RTL

Kippenvelaflevering levert Beau van Erven Dorens kijkcijferrecord op

Het tweede en laatste seizoen van Televizier-Ring-winnaar Beau Five Days Inside is direct met een kijkcijferrecord begonnen. Naar de eerste aflevering keken gisteren op RTL 4 bijna 1,3 miljoen mensen, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Het record stond op bijna 1,1 miljoen voor de laatste uitzending van de eerste reeks.

Met zijn programma geeft Beau de kijker weer inzicht in hoe het er echt aan toe gaat op plekken waar je niet zomaar komt. In de eerste aflevering bracht hij een bezoek aan Villa Pardoes, een vakantieverblijf bij de Efteling voor ernstig zieke kinderen. Een heftig avontuur voor de presentator, zo bleek. ,,Deze kinderen hebben de kans niet gehad. Ze zijn in hun vroege jeugd geknakt door een verschrikkelijke ziekte. Het is mooi om te zien dat zij genieten van élk moment. Het is 8.00 uur 's ochtends en ik sta nu alweer te huilen’’, gaf hij zichtbaar geroerd toe.

De website van Villa Pardoes werd na de uitzending zo vaak geraadpleegd dat deze tijdelijk overbelast raakte. Het vakantieverblijf maakte een betaalverzoek via Tikkie aan voor mensen die een donatie willen doen. Volgens een woordvoerder van Villa Pardoes zijn duizenden euro's binnengekomen en loopt de teller op.

Beau Five Days Inside was het op twee na best bekeken programma van de dag. Alleen het NOS Journaal van 20.00 uur (2,2 miljoen kijkers) en De Wereld Draait Door (1,6 miljoen) trokken meer belangstelling. Het nieuwe programma van Jan Slagter, Zorgwaakhond, ging op NPO 1 van start met 972.000 kijkers.

Kijk hier naar beelden van een andere aflevering van Beau Five Days Inside:

Volledig scherm
Beau had het tijdens zijn bezoek aan Villa Pardoes zwaar. © RTL
  1. Koning bedankt Nederlanders in India op bijzondere plek

    Koning bedankt Nederlan­ders in India op bijzondere plek

    Koning Willem-Alexander bedankte Nederlanders die in India wonen en werken vanavond tijdens een receptie op een bijzondere plek. Samen met koningin Máxima ontving hij leden van de Nederlandse gemeenschap in India in het Taj Mahal Palace & Tower in Mumbai, de zwaarst getroffen plek tijdens de terreuraanslagen die de havenstad in 2008 trof. Voorafgaand aan de receptie legden Willem-Alexander en Máxima een krans in de hotellobby ter nagedachtenis aan die verschrikkingen.