THIS IS SO CUTE 7/11/18

Een foto die is geplaatst door null (@kyliesnapchat) op

Kylie Jenner onder vuur wegens oorknopjes bij haar baby Stormi

De 20-jarige realityster en mediapersoonlijkheid Kylie Jenner (20) heeft een golf positieve en negatieve reacties over zich heen gekregen, omdat ze recent de oortjes van haar vijf maanden oude dochtertje Stormi liet piercen. Veel volgers Kylie vinden het meisje nog veel te jong voor deze vorm van lichaamsversiering. Andere vinden het geen enkel probleem. 

Kylie Jenner zette gisteren een kort filmpje op sociale media waarin te zien is hoe ze haar dochtertje knuffelt. Direct viel op dat het meisje piepkleine, glinsterende knopjes in de oortjes heeft. ,,Belachelijk'', is een vaak geuite kreet op Instagram. Weer anderen vinden het 'ophef om niks'. ,,Het is volstrekt normaal om babymeisjes al kort na de geboortje oorbelletjes te geven.''

In de familie van Kylie Jenner is het gebruikelijk om kinderen al heel jong de oortjes te laten prikken. Haar halfzus Kim Kardashian liet het ook doen bij haar dochtertjes North (5), Saint (2) en Chicago (vijf maanden). In Nederland schieten de meeste juweliers oorbelletjes bij kinderen vanaf 5 of 6 jaar. Het (veel) eerder laten doen is niet verboden en dus geen vorm van kindermishandeling. Piercings en en tatoeages zijn in Nederland toegestaan vanaf 12 jaar.

In 2013 kwam ook de Nederlandse realityster Samantha de Jong (Barbie) onder vuur te liggen toen bleek dat ze haar dochtertje Angelina  na vijf maanden knopjes had gegeven. Ook over de grens is regelmatig sprake  van enige commotie over dit onderwerp. Jaren geleden haalde een Britse actiegroep tienduizenden handtekeningen op om aan te sturen op een wettelijk verbod op oorbellen bij jonge kinderen. Het voorstel werd met een ruime meerderheid verworpen. 

Jenner domineert al een paar dagen het internationale nieuws vanwege haar vermogen dat wordt geschat op 900 miljoen dollar (circa 768 miljoen euro).  Kylie is daarmee hard op weg de jongste miljardair ooit te worden. Zakenblad Forbes denkt dat de 20-jarige volgend jaar makkelijk over de grens van een miljard heen gaat. Momenteel staat het record van jongste miljardair op naam van Facebookbaas Mark Zuckerberg. Hij bereikte de mijlpaal op 23-jarige leeftijd. Kylie, die een relatie heeft met de 27-jarige rapper Travis Scott (de vader van Stormi) bouwde haar vermogen vooral op met haar make-uplijn Kylie Cosmetics. 

Volledig scherm
Stormi © Instagram
Volledig scherm
Kylie © Instagram
Volledig scherm
Stormi en haar moeder Kylie Jenner © Instagram
 1. Fans worden met vervolg ABBA-musicalfilm op wenken bediend
  PREMIUM
  recensie

  Fans worden met vervolg AB­BA-musical­film op wenken bediend

  Het duurt even voordat ze in beeld komt, maar dan heb je ook wat: Cher. In de vervolgfilm op de ABBA-musical Mamma Mia! (2009) maakt de zangeres haar entree als de grootmoeder van het hoofdpersonage Sophie (Amanda Seyfried) die bij de opening van haar Griekse restaurant niet echt op haar zit te wachten. ,,Je bent niet uitgenodigd”, bijt zij haar toe. ,,Schat, dat zijn altijd de beste feestjes”, luidt het gevatte antwoord van de platinablonde oma.
 2. Eva Jinek: 'Doodknuffelen' schattige diertjes is volstrekt normaal

  Eva Jinek: 'Doodknuffe­len' schattige diertjes is volstrekt normaal

  De momenteel zwangere talkshowpresentatrice Eva Jinek (40) blijkt een bijna onbedwingbare neiging te hebben om jonge dieren 'dood te knuffelen'. ,,Zodra ik een kitten zie, vind ik die zó tergend lief en schattig dat ik ‘m het liefst wil vermorzelen met mijn hele lichaamsgewicht. Of het beest op wil eten'', aldus Jinek die inmiddels een wetenschappelijke verklaring heeft gevonden voor haar gevoel voor met name jonge poesjes.