Volledig scherm
The Lion King © AP

Lion King meest succesvolle Disneyfilm ooit in Nederlandse bios

The Lion King heeft na zeventien dagen al 14,7 miljoen euro opgebracht in Nederland. Nooit eerder wist een Disneyfilm zoveel in het laatje te brengen, laat Disney Nederland vandaag weten. In totaal zagen 1,4 miljoen Nederlanders de film in de bioscoop.

De liveactionfilm, een bewerking van de gelijknamige klassieker uit 1994, stoot met de hoge opbrengst Star Wars: The Force Awakens van de troon. De sciencefictionfilm uit 2015 harkte in totaal bijna 14,4 miljoen euro binnen.

The Lion King scoort niet alleen in Nederland. Eerder deze week passeerde de film over de leeuw Simba en zijn vrienden wereldwijd een opbrengst van een miljard dollar.

  1. Miley Cyrus verbaast wereld met Pink Floyd-cover in leren outfit: 'Zij heeft mijn depressie genezen’

    Miley Cyrus verbaast wereld met Pink Floyd-co­ver in leren outfit: 'Zij heeft mijn depressie genezen’

    De extravagante Amerikaanse actrice-zangeres Miley Cyrus heeft gisteravond op een festival in Las Vegas vriend en vijand verbaasd door een wel heel verrassende cover uit de hoge hoed te toveren. De goedlachse Hollywoodster koos op het jaarlijkse iHeartRadio Music Festival voor een nummer van Pink Floyd en deed dat helemaal niet onverdienstelijk, stellen critici. ,,Mijn respect voor Miley is gestegen.”