Volledig scherm
Tom Ellis als Lucifer © Netflix

Lucifer houdt fans warm voor vierde seizoen

VideoFans van de Netflix-serie Lucifer moeten nog heel even geduld hebben voordat het vierde seizoen van de serie over de duivel op aarde van start gaat. Tom Ellis, die de rol van de duivel Lucifer speelt, verzacht het wachten een beetje met een video op Twitter waarin hij de eerste drie seizoenen samen vat.

,,Weet je, Lucifer was Gods favoriete engel. Dat waren nog eens tijden”, verzucht ‘de duivel’ terwijl hij een lege ruimte inloopt, op een stoel gaat zitten en voor zichzelf een glas whiskey inschenkt. ,,Waar te beginnen? Wel, ik ben de duivel”, zegt Ellis, waarna een filmpje volgt met fragmenten uit de eerste drie seizoenen, voorzien van Ellis’ eigen cynische commentaar.

Lucifer, de duivel, is zijn saaie leven als Heer van de onderwereld zat en besluit ‘op vakantie’ te gaan naar aarde. Hij strijkt neer in Los Angeles en opent een nachtclub, Lux. In LA raakt hij bevriend met politierechercheur Chloe Decker, die niet wil geloven dat hij de duivel in menselijke vorm is. Hij helpt haar met diverse moordzaken.

Aan het einde van seizoen drie ziet Chloe eindelijk Lucifers ware gezicht. Hoe ze met deze schokkende openbaring omgaat is vanaf 8 mei op Netflix te zien.

tom ellis on Twitter

Just a little catch up of the story so far... Lucifer season 4 comes to @netflix May 8th There's no hiding 😈 https://t.co/icBZz6NZ0g

  1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

    Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

    Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.
  2. Visuele krachttoer trekt onbegrijpelijk script Bowie-musical recht
    PREMIUM

    Visuele krachttoer trekt onbegrijpe­lijk script Bo­wie-musical recht

    Natuurlijk, de geest van David Bowie zweeft door de zaal. Daarvoor is de grote portretfoto die na de slotscène van Lazarus wordt getoond, niet nodig. De musical eindigt met zijn meest iconische lied Heroes en begint met de song waarin hij – toentertijd nog door vrijwel niemand begrepen – zijn naderende afscheid van de aarde aankondigt. Het is het titelnummer van de voorstelling met als opening de kippenvelregel: Look up here, I’m in heaven.