Volledig scherm
Queen Elizabeth en Meghan arriveren goedgemutst in Runcor. © REUTERS

Meghan en de Queen voor het eerst zonder prins Harry op pad

Meghan, de kersverse hertogin van Sussex, heeft vandaag een nieuwe vuurdoop beleefd. Samen met koningin Elizabeth heeft ze het graafschap Cheshire bezocht. Voor het eerst zónder haar man, prins Harry. 

Koningin Elizabeth (92) en Meghan (36) werden vanmorgen al vroeg verwacht bij de Mersey Gateway Bridge, een nieuwe brug die de zij officieel hebben geopend. Om daar op tijd te komen, vertrokken ze met hun hele gevolg al vroeg met de trein vanuit Londen naar Cheshire, wat tegen de grens van Wales aanligt. 

Volgens Britse media is het uitzonderlijk dat Elizabeth haar aangetrouwde kleindochter uitnodigde aan boord; prins Harry, prins William en diens vrouw Kate maakten bijvoorbeeld nog nooit een treinritje met de vorstin in de 'Royal Train'. De trein, volgens The Daily Mail 'vreselijk gedateerd en geheel niet luxueus', wordt voor officiële aangelegenheden alleen gebruikt door de koningin en prins Charles.

Cultureel centrum

Na de opening van de Mersey Gateway Bridge, die in oktober al in gebruik werd genomen, vertrokken Elizabeth en Meghan naar vestingstad Chester. Daar werden de koningin en hertogin verwacht bij Storyhouse, dat ook officieel geopend moest worden. Het culturele centrum - een bibliotheek, theater en bioscoop in één - verwelkomde vorig jaar mei de eerste bezoekers. 

Dat Elizabeth en Meghan naar Chester komen voor de formele opening, is volgens Storyhouse het gevolg van 'de enorme steun die we uit Chester en de regio hebben gekregen'. Het culturele centrum verwelkomde het afgelopen jaar ruim een miljoen bezoekers en is daarmee naar eigen zeggen een van de succesvolste cultuurinstellingen in het land. Na de opening van Storyhouse zijn Elizabeth en Meghan naar het stadhuis van Chester gegaan voor een lunch. Na de lunch keerden ze weer terug naar Londen. 

Voor het bezoek van de vorstin en nieuwbakken hertogin van Sussex, die op 19 mei trouwde met prins Harry, was aardig wat publiek op de been.

Volledig scherm
Queen Elizabeth II en Meghan kleuren leuk samen. © AP
Volledig scherm
Queen Elizabeth II en Meghan © AFP
Volledig scherm
Queen Elizabeth II en Meghan krijgen een bloemetje. © Getty Images
Volledig scherm
Queen Elizabeth II en Meghan bij de opening van StoryHouse. © REUTERS
Volledig scherm
Queen Elizabeth II en Meghan krijgen een rondleiding. © AP
Volledig scherm
Queen Elizabeth II en Meghan houden een praatje. © AP
  1. Depressieve Justin Bieber slaapt in zuurstoftank om zich wat beter te voelen

    Depressie­ve Justin Bieber slaapt in zuurstof­tank om zich wat beter te voelen

    De met depressies worstelende superster Justin Bieber (25) heeft een mobiele zuurstoftank aangeschaft waarmee de hitzanger zijn conditie hoopt te verbeteren. Het gaat om een zogenoemde Hyperbaric Oxygen Therapy-cabine waarin onder hoge druk zuurstof kan worden ingeademd. De kostbare, supertrendy tank wordt al jaren gebruikt door celebrities. Michael Jackson zweerde erbij en ook Hollywoodacteur Keanu Reeves en golfkampioen Tiger Woods hebben er een thuis.