Volledig scherm
© RTL

Nicolette gaat op zoek naar Nederlandse collega voor Dr. Pol

De opnames zitten er al een tijdje op, maar het nieuwe programma van Nicolette Kluijver heeft dan toch eindelijk een startdatum. Nicolette gaat vanaf 10 juni op RTL 4 samen met de wereldberoemde dierenarts Dr. Pol op zoek naar een nieuwe Nederlandse collega. 

De van oorsprong Drentse dierenarts Dr. Pol is bekend van zijn eigen populaire tv-serie op National Geographic waarin zijn bloeiende dierenartsenpraktijk in de afgelegen stad Weidman in Michigan centraal staat. Maar de dokter is inmiddels 76 jaar, dus kan wel wat hulp gebruiken.  In de Voetsporen van Dr Pol draait daarom om drie Nederlandse dierenartsen die op hun kennis en vaardigheden van zowel huisdieren als groot vee getest worden. Uiteindelijk is de baan voor één van die drie.

De dierenartsen draaien volop mee in de praktijk van Dr. Pol in Michigan. Ze brengen kalveren ter wereld, testen de zwangerschapsduur van koeien, diagnosticeren katten, honden en zelfs varkens en steunen baasjes die hun dier moeten laten inslapen. De omstandigheden zijn totaal anders dan in Nederland: het is namelijk min twintig graden als de opnamen plaatsvinden. Zonnige plaatjes hoeven we dus niet te verwachten. 

Nicolette Kluijver is enthousiast over haar nieuwe klus: ,,Dit programma is op mijn lijf geschreven. Ik ben een groot dierenliefhebber en ik wilde zelf vroeger altijd graag dierenarts worden. Ik vond dit programma maken een geweldige ervaring en ik ben nu een nog grotere fan van de wereldberoemde Dr. Pol.”

  1. Koning bedankt Nederlanders in India op bijzondere plek

    Koning bedankt Nederlan­ders in India op bijzondere plek

    Koning Willem-Alexander bedankte Nederlanders die in India wonen en werken vanavond tijdens een receptie op een bijzondere plek. Samen met koningin Máxima ontving hij leden van de Nederlandse gemeenschap in India in het Taj Mahal Palace & Tower in Mumbai, de zwaarst getroffen plek tijdens de terreuraanslagen die de havenstad in 2008 trof. Voorafgaand aan de receptie legden Willem-Alexander en Máxima een krans in de hotellobby ter nagedachtenis aan die verschrikkingen.