Volledig scherm
Bambi. © anp

Ook Disney-klassieker Bambi krijgt een liveactionfilm

Goed nieuws voor wie geen genoeg kan krijgen van klassieker Bambi. Disney is bezig met het maken van een liveactionversie van de tekenfilm uit de jaren’40. Dat schrijft Variety. Daarmee haalt de filmstudio opnieuw een geanimeerde serie uit de kast om hem in een nieuw jasje te stoppen.

Disney heeft Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) en Lindsey Beer de opdracht gegeven het scenario te maken van een van de populairste tekenfilms van de filmstudio ooit. Het origineel uit 1942 gaat over het jonge hertje Bambi. Hij leert zijn plaats kennen in het bos samen met zijn vriendjes Stampertje en Bloempje. Het is gebaseerd op het boek van Felix Salten, dat in 1923 uitkwam.  

Sinds 2010 is Disney bezig met het reanimeren van eigen animatiefilms. Het begon met Alice in Wonderland en afgelopen jaar was The Lion King een grote hit. Het leverde de filmstudio al zo'n slordige acht miljard euro op. Dit jaar brengt Disney ook nog een liveactionversie van Mulan uit.

  1. Johnny Depp stuurde woedende smsjes over verdrinken en verbranden Amber Heard

    Johnny Depp stuurde woedende smsjes over verdrinken en verbranden Amber Heard

    Tijdens een hoorzitting in de Londense rechtbank zijn nieuwe details bekendgemaakt over de tumultueuze relatie tussen Johnny Depp (56) en z’n ex Amber Heard (33). Hij suggereerde haar - al dan niet met een knipoog - te verdrinken en te verbranden. Dat valt op te maken uit smsjes die Depp in 2013 naar een goeie vriend stuurde, schrijft The New York Post op basis van de rechtszitting. De ex-geliefden zijn al een hele tijd in een juridische strijd verwikkeld over beschuldigingen van huiselijk geweld.