Volledig scherm
De ouders van Maddy McCann met een foto van hoe hun dochter er vijf jaar na de verdwijning uit zou hebben gezien. © AFP

Ouders Maddy McCann niet blij met Netflix-docu over vermissingszaak

De ouders van de sinds 2007 vermiste ‘Maddy’ McCann hebben afstand genomen van de documentaire die Netflix aan het maken is over de vermissingszaak van hun dochter. Ze zijn bang dat de documentaire het politieonderzoek hindert. De achtdelige serie verschijnt binnenkort op Netflix.

Kate en Gerry McCann zullen niet voorkomen in de achtdelige documentaireserie over de vermissing van hun dochtertje Madeleine. Ze zijn wel benaderd door Netflix om mee te werken, maar hebben dat verzoek afgewezen. ‘Wij zagen, en zien nog steeds niet, hoe dit programma helpt in de zoektocht naar Madeleine. En aangezien er nog een politieonderzoek loopt, zou deze serie dat onderzoek mogelijk kunnen hinderen’, laat het stel weten in een verklaring. ‘Onze visie en onze voorkeuren zijn dan ook geen onderdeel van dit programma.’

De destijds 3-jarige Madeleine ‘Maddy’ McCann verdween op 3 mei 2007 uit een vakantiehuisje in Portugal, terwijl haar ouders uit eten waren. Twaalf jaar jaar en meer dan twaalf miljoen pond aan onderzoekskosten later ontbreekt van haar nog steeds elk spoor. 

De documentaireserie over de vermissing verschijnt binnenkort op Netflix. De verwachting is dat de serie in maart of april online verschijnt. Een precieze datum heeft Netflix nog niet bekend gemaakt.

Volledig scherm
Madeleine McCann