Volledig scherm
© ANP Kippa

Patricia Paay: Toch nog genoeg mensen die me wél aardig vinden

Patricia Paay moest er wel even over nadenken om op de bank van de psychiater te gaan zitten en daarbij ook nog eens haar ziel en zaligheid voor het oog van de camera bloot te leggen. Samen met dochter Christina Curry werkt ze mee aan de eerste aflevering van het RTL-programma BN'ers in therapie.

Volledig scherm
© ANP Kippa

In de zesdelige programmareeks is te zien hoe bekende Nederlanders individueel een aantal therapiesessies volgen waarin ze openhartige gesprekken voeren met psychiater Esther van Fenema. ,,Ik heb advies gevraagd aan mijn lifecoach en besloten mee te werken. Die keuze werd mede gevoed door de kwaadheid en onmacht die ik vorige jaar voelde," aldus La Paay, verwijzend naar de geruchtmakende illegale verspreiding van een seksvideo die haar een hoop negatieve publiciteit bezorgde en haar naar eigen zeggen mensenschuw maakte. ,,Iets dat helemaal niet bij mij paste.''

Voor die tijd zag de diva zichzelf toch vooral als een 'leuke, vrolijke en trotse vrouw met een leuk leven, die veel heeft meegemaakt'. Over wat ze allemaal met haar therapeut heeft besproken wil ze vooraf niet te veel vertellen, maar wel dat ze er een hoop van heeft opgestoken.

Positief

,,Ik maak de dingen in mijn hoofd een stuk erger of groter dan ze eigenlijk waren. Een belangrijke tip van Esther was dat ik moest beseffen dat er nog genoeg mensen in mijn leven zijn die me wel aardig vinden en van me houden'', concludeert ze.

Bij de pakken neer gaan zitten is geen optie voor de Rotterdamse, die vorige maand haar 69ste verjaardag vierde. ,,Ik ben heel positief over de toekomst. Na het dal komt er altijd weer een berg. Ik ben wie ik ben en dat zal altijd zo blijven. Ik wil mijn vertrouwen in de mensheid weer terugkrijgen, maar dat komt wel goed.''

Na Patricia Paay samen met dochter Christina volgen nog afleveringen waarin Javier Guzman, Bibian Mentel, Glenn Helder, Ismail Ilgun, en tenslotte Patty Brard hun zielenroerselen delen met de kijker. 

BN'ers in therapie, donderdag, RTL5, 20.30 uur.

 1. Met deze truc kan je vanuit Nederland toch op Glennis Grace stemmen
  America's Got Talent/video

  Met deze truc kan je vanuit Nederland toch op Glennis Grace stemmen

  Glennis Grace (40) gaat vannacht (Nederlandse tijd) knallen tijdens de tweede kwartfinale van America's Got Talent in het Dolby Theatre in Hollywood. De afgelopen dagen bereidde de powerhousezangeres zich grondig voor op de liveshow die gemiddeld 12 miljoen kijkers trekt. Het publiek kan haar naar een volgende ronde stemmen, maar vanuit Nederland is dat alleen legaal via een technische omweg mogelijk.
 1. Een tournee zit er voor Blind Date niet in, best zonde
  PREMIUM
  Recensie

  Een tournee zit er voor Blind Date niet in, best zonde

  Natuurlijk, iedereen in de zaal weet het. De twee acteurs die deze voorstelling over twee ex-geliefden gaan spelen, zijn zelf ooit getrouwd geweest. En dan heet de ene hoofdpersoon in Blind Date ook nog Katja, net als Katja Schuurman zelf. Voor zover het al ongemakkelijk zou kunnen worden: Schuurman en Thijs Römer tackelen dit gegeven vakkundig nog voordat ze beginnen. Ze spreken de zaal toe, waarbij ze hun gezamenlijke liefdesverleden benoemen en er bij wijze van grap aan toevoegen dat elke overeenkomst met de realiteit berust op toeval. Die inleiding leidt ertoe dat de bezoeker zich nog net even extra inspant in zijn poging om te vergeten dat hier op het podium twee (van tv en film) bekende Nederlanders acteren. Zeker in het geval van Schuurman, die vooral ook veel presentatiewerk op tv verricht, is dat losmaken niet zo eenvoudig. Of zoiets lukt, ligt uiteindelijk aan de spelers zelf. In Blind Date, een bewerking van de film die regisseur Theo van Gogh in 1996 maakte, draait het om Pom (Römer) en Katja, die bij een verkeersongeluk hun 3-jarige dochtertje verloren. Hun relatie is onder dat drama bezweken, niettemin proberen ze wanhopig samen tot verwerking te komen en daarmee nader tot elkaar. Hun werkwijze daarbij: blind dates met elkaar organiseren via contactadvertenties. Elke ontmoeting begint met een nieuwe kennismaking, maar het doel bereiken blijkt lastiger dan gehoopt.