Volledig scherm
© ANP Kippa

Piet Paulusma neemt op 30 december afscheid

Piet Paulusma (62) presenteert op 30 december van dit jaar zijn laatste weerbericht voor SBS 6. De weerman neemt dan na 23 jaar afscheid van de zender. De Fries wil in de maand december alle provincies langs om zijn SBS 6-kijkers te bedanken.

Paulusma kreeg op 2 januari van dit jaar te horen dat zijn contract niet zou worden verlengd. SBS 6 wilde een andere invulling van het weer op televisie en trok inmiddels Dennis Wilt en Amara Onwuka aan, afkomstig van RTL. De intentie van Paulusma is om het weer te blijven presenteren op zijn eigen karakteristieke wijze: op locatie en met de vaste afsluiting: oant moarn, Fries voor ‘tot morgen’. Paulusma is in gesprek met Omroep Max, maar het is ook de bedoeling dat het concept van Piet’s Weer online wordt voortgezet. ,,De site van pietsweer.nl wordt sowieso vernieuwd.”

Van een naderend pensioen wil Paulusma niets weten. ,,Daar ben ik nog lang niet mee bezig”, zegt de weerman die ook bezig is met Piet’s Reizen, een variant op booking.com maar dan met de weersvoorspelling van de komende dagen op de vakantiebestemmingen. ,,Daar komt het wereldweer op te staan.”

De komende maand staat voor de Fries in het teken van bedanken. ,,Ik ga alle provincies langs om de kijker te bedanken. Noem het geen afscheid want ik ga gewoon door, alleen niet bij SBS 6.”

Nee, daar komt dus ook geen afscheidsfeestje, zo stelt Paulusma. ,,Want voor mij is dat geen feest, maar ik ga natuurlijk wel afscheid nemen van mijn collega’s.”

Beluister de nieuwste AD Media Podcast hieronder of via Spotify