Pinkpop-organisator Jan Smeets
Volledig scherm
Pinkpop-organisator Jan Smeets © ANP Kippa

Pinkpop-baas Jan Smeets (75) positief getest op coronavirus

Pinkpop-baas Jan Smeets is onlangs positief getest op het coronavirus. De 75-jarige festivaldirecteur lag enige tijd in het ziekenhuis in Sittard-Geleen, laat zijn woordvoerder weten.

,,In verband met een infectie is Pinkpop-directeur Jan Smeets onlangs voor een periode opgenomen geweest in het ziekenhuis van Sittard-Geleen. Daarbij is hij tevens, omdat hij vanwege zijn hartklachten en operaties in een risicogroep valt, getest op het coronavirus. De uitslag was positief’’, aldus zijn woordvoerder.

In overleg met de artsen werd besloten Smeets te laten revalideren. ,,Zijn situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden en hij krijgt alle hulp die nodig is. Indien er relevant nieuws is, laten wij dit weten en we hopen hierbij op begrip.”

Het nieuws heeft geen impact op de organisatie van Pinkpop. ,,Alles gaat door zoals gepland”, laat een woordvoerder weten aan BuzzE. Ook het affiche van Pinkpop is vooralsnog ongewijzigd. Onder anderen Red Hot Chili Peppers, Twenty One Pilots, Anderson .Paak, Post Malone, Marshmello en Guns N’ Roses moeten in juni het podium in Landgraaf beklimmen.

Andere grote festivals in Europa in dezelfde periode werden wel al geannuleerd of verplaatst. Zo werd het Britse Glastonbury (24-28 juni) afgelast en het Spaanse Primavera Sound (3-7 juni) opgeschoven naar augustus. In Nederland is Paaspop, dat van 10 tot en met 12 april plaats zou hebben, het eerste grote festival dat is afgeblazen vanwege de coronacrisis.