Volledig scherm
© AFP

Politie gebeld wegens te luidruchtig verjaardagsfeestje Bill Cosby (81)

De Amerikaanse komiek Bill Cosby heeft zich niet populair gemaakt bij zijn buren in Cheltenham (Pennsylvania), door op zijn 81-ste verjaardag de hele dag op hoog volume  jazzmuziek door luidsprekers in zijn tuin af te spelen. Volgens entertainmentsite TMZ moest uiteindelijk de politie er aan te pas komen.

Vlak nadat agenten een bezoekje hadden gebracht aan de voor misbruik veroordeelde ster, werd het volgens de site stil rond het huis van Cosby, waar al vanaf 07.00 uur 's morgens muziek had geklonken.

De verjaardag van de gevallen komiek is waarschijnlijk zijn laatste in vrijheid: eind september krijgt hij te horen welke straf hij krijgt opgelegd voor het drogeren en misbruiken van Andrea Constand. Hij werd in de rechtszaak tegen hem op drie punten veroordeeld. Op ieder staat maximaal tien jaar celstraf.

  1. Oud-assistent castingbaas Gosschalk gehoord door zedenpolitie

    Oud-assistent casting­baas Gosschalk gehoord door zedenpoli­tie

    Guido Goossens, jarenlang de assistent van de in opspraak geraakte castingdirecteur Job Gosschalk, is gehoord door de afdeling zedendelicten van de politie Amsterdam. Aanleiding is het verhaal dat Goossens eind vorig jaar deed in het AD. Hij vertelde toen het ongeloofwaardig te vinden dat niemand bij het bedrijf Kemna Casting vermoedde dat hun boegbeeld, Job Gosschalk, zich decennia lang schuldig maakte aan seksuele intimidatie.