Volledig scherm
Koningin Elizabeth © EPA

Prins Andrew terug aan zijde van moeder Elizabeth

Prins Andrew lijkt weer in genade aangenomen door zijn familie. De middelste zoon van koningin Elizabeth vergezelde zijn moeder vandaag naar de kerk in Sandringham. De laatste keer dat de wereld een glimp van de gevallen royal kon opvangen was vorig jaar kerst, toen Andrew samen met zijn moeder en enkele andere Britse royals een kerkdienst bezocht. 

Sinds het omstreden interview met BBC Newsnight over de zaak-Epstein verschijnt de 59-jarige hertog van York nog maar sporadisch in het openbaar. Andrew werd lange tijd zorgvuldig buiten de schijnwerpers gehouden vanwege zijn banden met de van misbruik beschuldigde Jeffrey Epstein. In het veelbesproken interview ging hij in op de zaak, wat hem op enorme kritiek kwam te staan. Het leidde ertoe dat hij zijn koninklijke taken voor onbepaalde tijd heeft moeten neerleggen.

'Megxit’

Door Andrew nu weer prominent mee te nemen naar de zondagsmis lijkt de koningin haar zoon te vergeven voor zijn fouten, zo berichten Britse media. 

De 93-jarige Elizabeth was gekleed in zwart-witte ruitjes en leek in een goed humeur ondanks alle aandacht voor het Britse koningshuis. De 'terugkeer' van Andrew komt nog geen 24 uur nadat bekend werd dat het paleis een akkoord had bereikt met prins Harry en Meghan over hun toekomst buiten de familie. Het leidde wederom tot een enorme mediastorm in binnen- en buitenland.

  1. Johnny Depp stuurde woedende smsjes over verdrinken en verbranden Amber Heard

    Johnny Depp stuurde woedende smsjes over verdrinken en verbranden Amber Heard

    Tijdens een hoorzitting in de Londense rechtbank zijn nieuwe details bekendgemaakt over de tumultueuze relatie tussen Johnny Depp (56) en z’n ex Amber Heard (33). Hij suggereerde haar - al dan niet met een knipoog - te verdrinken en te verbranden. Dat valt op te maken uit smsjes die Depp in 2013 naar een goeie vriend stuurde, schrijft The New York Post op basis van de rechtszitting. De ex-geliefden zijn al een hele tijd in een juridische strijd verwikkeld over beschuldigingen van huiselijk geweld.