Volledig scherm
DJ Bart Arens, hier in het Top 2000 Café, trekt met zijn ochtendprogramma Aan de Slag! de meeste luisteraars. © ANP

Radio-dj Bart Arens trekt meeste luisteraars

Radio dj Bart Arens trekt momenteel de meeste luisteraars op de radio met zijn programma Aan de slag! , dat midweeks tussen 9 en 12 uur op NPO Radio 2 wordt uitgezonden. Volgens het Nationaal Luister Onderzoek (NLO) scoort de dj gemiddeld 489.000 luisteraars, gemeten over de maanden maart en april.

KRO-NCRV meldde eerder op de dag ten onrechte dat NPO 2-collega Ruud de Wild ‘het best beluisterde dagelijkse programma heeft van de Nederlandse radio’. Het persbericht van de omroep zorgde intern voor veel beroering bij de NPO 2, omdat zowel Gijs Staverman (466.000) als Rob Stenders (439.000) meer belangstellenden trekt dan De Wild met zijn middagprogramma (320.000). Bovendien haalt niet De Wild, maar Stenders’ Platenbonanza het hoogste marktaandeel, namelijk 14,0 procent tegen 13,0. Ook Gijs Staverman heeft met zijn programma Gijs 2.0 een hoger marktaandeel, 13,2 procent. 

  1. Koning bedankt Nederlanders in India op bijzondere plek

    Koning bedankt Nederlan­ders in India op bijzondere plek

    Koning Willem-Alexander bedankte Nederlanders die in India wonen en werken vanavond tijdens een receptie op een bijzondere plek. Samen met koningin Máxima ontving hij leden van de Nederlandse gemeenschap in India in het Taj Mahal Palace & Tower in Mumbai, de zwaarst getroffen plek tijdens de terreuraanslagen die de havenstad in 2008 trof. Voorafgaand aan de receptie legden Willem-Alexander en Máxima een krans in de hotellobby ter nagedachtenis aan die verschrikkingen.