Volledig scherm
Harry en Meghan. © EPA

Renovatie bij Harry en Meghan kost Britse belastingbetaler 2,7 miljoen euro

Het nieuwe huis van prins Harry en hertogin Meghan is gerenoveerd met 2,4 miljoen pond (ongeveer 2,7 miljoen euro) aan Brits belastinggeld. Dat heeft Buckingham Palace vandaag bekendgemaakt. Harry (34) en Meghan (37) zouden privé de inrichting van Frogmore Cottage hebben betaald.

De zes maanden durende renovatie omvatte nieuwe elektrische bedrading, vervanging van defecte plafondbalken en vloerbalken, nieuwe verwarmingssystemen en gas- en waterleidingen. Volgens Britse media zit er nu ook een luxe keuken en een yogastudio in het huis.

Harry en Meghan woonden in een residentie op het terrein van Kensington Palace, het Londense huis van zijn oudere broer Prince William en diens vrouw Kate. Maar sinds het huwelijk in 2018 gaan de twee stellen meer en meer hun eigen weg.

De Frogmore Cottage werd rond 1690 gebouwd. Koningin Charlotte liet het in de jaren 1790 moderniseren als buitenkasteel. Het pand is vernoemd naar de kikkers die ooit in het moerassige gebied leefden.

Belastingbetalers moesten het afgelopen jaar voor alle royals in totaal 67 miljoen pond betalen, een stijging van bijna 20 miljoen pond ten opzichte van het voorgaande jaar. Veel hiervan werd gebruikt om Buckingham Palace in Londen en koninklijke eigendommen te onderhouden.

  1. BBC bedolven onder de haatreacties na tv-show met mannelijk danspaar

    BBC bedolven onder de haatreac­ties na tv-show met mannelijk danspaar

    De BBC heeft bijna 200 brieven gekregen van kijkers die zich groen en geel ergerden aan het optreden van twee dansende mannen in het populaire tv-programma Strictly Come Dancing, een variant van Dancing With The Stars. Volgens de Britse omroep, die eens per twee weken het aantal schriftelijke reacties op programma's en de aard daarvan naar buiten brengt, stond in het merendeel van de ‘homofobe’ klaagepistels dat de intieme dans van Johannes Radebe en Graziano Di Prima ‘aanstootgevend’ was.