Volledig scherm
PREMIUM
Richard Groenendijk © Irene van Weerdenburg

Richard Groenendijk: ‘Ik heb alweer 12 kantjes geschreven voor mijn nieuwe programma’

interviewRichard Groenendijk speelt de komende weken de laatste voorstellingen van zijn succesrijke show Om Alles! De cabaretier neemt anderhalf jaar vrij - voor het eerst sinds 23 jaar. ,,Maar ik heb alweer 12 kantjes geschreven voor mijn nieuwe programma. Het is nooit rustig in m’n hoofd.”

Voor het eerst in zijn carrière neemt Richard Groenendijk (46) met weemoed, zeg met gerust pijn in het hart, afscheid van een voorstelling.Om Alles! werd in 2018 genomineerd voor de prestigieuze cabaretprijs Poelifinario in de categorie Engagement ‘voor het indrukwekkendste programma’ - de onderscheiding die hij in 2012 al binnentikte met Alle Dagen. ,,Ik heb de show nu bijna 220 keer gespeeld. Normaal gesproken ben je blij dat de zomer er aan komt: klaar, lekker nieuwe dingen doen. De voorstelling gaat over loslaten, maar mij lukt dat niet met dit programma. Het was geweldig, overal uitverkochte zalen. De mensen trokken de lampen van het plafond…”

  1. Echtgenoot Amanda Balk weer vrij

    Echtgenoot Amanda Balk weer vrij

    De man van realityster Amanda Balk is onder voorwaarde van een meldplicht bij de reclassering en elektronisch toezicht weer vrij. Een woordvoerder van de rechtbank in Den Haag heeft dat bevestigd aan RTL Boulevard. De 44-jarige Stavros T. werd in september vorig jaar gearresteerd op verdenking van het telen van zeer grote hoeveelheden hennep in een drietal woningen in Wassenaar, diefstal van elektriciteit en het witwassen van drugsgeld door er juwelen mee aan te schaffen.