Volledig scherm
© ANP Kippa

Roy Donders zet foto's winkeldieven op Facebook

Roy Donders is afgelopen zaterdag slachtoffer geworden van winkeldiefstal in zijn pas geopende kledingwinkel Rojami's Brandstore. Donders is woedend en heeft verschillende foto's van de drie daders op Facebook geplaatst, die volgens hem een gezin vormen.

De 26-jarige Tilburger maakte op de dag zelf, via Facebook, bekend dat er ongeveer vierhonderd euro aan kleding is meegenomen door de inbrekers. ,,Maar wij hebben constante camera beveiliging'', begint Donders het nieuws. ,,Jullie hebben één uur de tijd om de spullen terug te geven. Zo niet gaat het complete filmpje plus de foto's het internet op en er wordt aangifte tegen jullie gedaan. Hopelijk tot vanmiddag zo niet dan ga je voor schut voor heel Nederland'', aldus Roy die zich aan zijn belofte heeft gehouden.

Het is niet de eerste keer dat Donders de dupe is geworden van winkeldiefstal. In 2013 sloegen rovers toe op een van zijn huispakkenparty's waarbij ze o.a. zijn winkelomzet kaapten. 

In 2016 was het meerdere malen raak. Begin van dat jaar werd de 'Stylist van het Zuiden' bestolen van een beker en een klein hertenkopje uit zijn decoratiewinkel in Tilburg. Toen de Brabantse ondernemer dreigde om beelden van de daders online te plaatsen, meldden de dieven zich bij Roy. 

In de zomer werd Roy weer bedonderd door dieven die 's nachts een raam hadden ingeschopt om vervolgens uit zijn winkel een tas vol spullen mee te nemen. Donders plaatste een filmpje van de inbraak op Facebook. 

Volledig scherm
© Facebook