Volledig scherm
Frits Wester. © ANP Kippa

RTL Nieuws 'zoekt nog steeds uit' wat er precies gebeurde met Wester

Adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws Ilse Oppeneer heeft vandaag op NPO Radio 1 gezegd ‘nog steeds aan het uitzoeken te zijn’ wat er precies gebeurd is met Frits Wester (57) toen hij zondagavond in een nieuwsitem onsamenhangend en volgens veel kijkers ‘met dubbele tong’ praatte. Het is al jaren een publiek geheim dat de politiek verslaggever kampt met een alcoholprobleem, meldde deze site deze week.

,,We zijn in gesprek met Frits, we zijn nog steeds aan het uitzoeken wat er precies gebeurd is”, liet Oppeneer weten. Zij voegde daaraan toe dat het goed gaat met Wester. ,,Hij is bekend bij een groot publiek. Maar hij is ook vooral een werknemer van RTL Nieuws, en wij hebben een werkgever-werknemer-relatie met hem. Daarom treden we niet te veel naar buiten.” 

Zondagavond baarde het optreden van Frits Wester in RTL Nieuws opzien. De journalist bracht in zicht- en hoorbaar labiele toestand het laatste nieuws over de strafzaak tegen Geert Wilders. Het ogenschijnlijk dronken optreden leidde op sociale media tot veel (bezorgde) reacties. Wester zelf verklaarde dat hij moe was. Vele bronnen verklaarden echter tegen deze site dat het alcoholgebruik van Wester al een aantal jaren problematisch is.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en download onze app:

  1. Onbegrip over DWDD-betoog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Onbegrip over DWDD-be­toog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Komende week is het precies 25 jaar geleden dat de legendarische serie Friends begon; reden genoeg voor De Wereld Draait Door om aandacht te besteden aan de reeks. Arda Kaya van Yung DWDD ging langs bij mediawetenschapper Dan Hassler-Forest van de Universiteit Utrecht en die stelde dat Friends in 2019 niet meer kan. Op sociale media heerst veel onbegrip over zijn betoog: ‘Heeft deze vent überhaupt ooit Friends gekeken?’