Volledig scherm
Puk en Keesje zijn 2 jaar oud. © RTL

Ruim 700.000 mensen zien openhartige Art Rooijakkers over tweeling vertellen

Het bezoek van programmamaker Peter van der Vorst aan presentator Art Rooijakkers heeft gisteren 702.000 kijkers weten te boeien. Daarmee staat Van der Vorst Ziet Sterren op de tiende plaats van de best bekeken programma’s van gisteren, blijkt uit de kijklijst van de Stichting Kijkonderzoek.

In de aflevering was Rooijakkers, die vanaf maandag op RTL 4 een zomertalkshow presenteert, openhartig over zijn tweejarige tweeling Puk en Keesje.

De meisjes dienden zich op een ietwat onhandig moment aan, zo gaf hij toe. Art en zijn vriendin Andrea hadden nog maar net hun handtekening gezet onder het koopcontract van een luxe bovenwoning in hartje Amsterdam, toen Andrea ontdekte dat ze zwanger was. ,,We waren al wat ouder en wisten dus niet of wel zou lukken. Het was ook een paar keer misgegaan, dus we hielden er geen rekening meer mee.’'

Dat het om twee baby’s ging, was wel even slikken. ,,Ik schrok er wel van. De echo was extra spannend omdat Andrea een paar keer een miskraam had gehad. Dus ik had met de artsen afgesproken: Als het hartje klopt, moet je dat gelijk zeggen. Toen dat zo was, zei die vrouw ‘oh wacht, het zijn er twee’. Schijnbaar heb ik toen niets meer gezegd. Ik heb 20 minuten voor me uitgekeken.’' Vervolgens gaf Art zijn vriendin een afstandelijk klopje op haar schouder. ,,Dat is alles wat ik kon uitbrengen. Ik was echt in shock! Het heeft even geduurd voordat ik snapte wat er aan de hand was.’’

De nieuwsbulletins, zoals het NOS Journaal en Een Vandaag, zijn de kijkcijferkanonnen van de donderdag. The Great British Bake Off sluit met 845.000 kijkers de Dag Top 5 af.