Volledig scherm
PREMIUM
Rutger Castricum © Jacqueline de Haas

Rutger Castricum wil meer dan alleen provoceren in Marokko op 1

nieuwe docuseriePowned is terug op tv met een nieuwe docuserie. Rutger Castricum volgt drie generaties Marokkanen tijdens het WK voetbal. ,,Ik geloof niet dat we Marokkanen zo intens aan het woord hebben gezien.”

Quote

De oude Rutger is er nog wel, maar ik maak een ontwikke­ling door. Ik ga nu de diepte in

Rutger Castricum

De roze plopkap als schrikbeeld voor iedere politicus. Rutger Castricum droeg ’m als wapen en groeide uit tot de vleesgeworden provocatie. De hijgerige nieuwsjager is niet meer. ,,Het provoceren zit diep, dus het zit er heus nog wel, maar het is niet alleen dat. Er is meer”, stelt de televisiemaker.

Castricum doelt op de nieuwe docuserie Marokko op 1, waarvan vanaf vanavond deel 1 op NPO1 is te zien. Daarin volgt hij drie generaties Marokkanen tijdens het WK voetbal in Rusland, waar Marokko aan meedoet. ,,Er is altijd veel te doen over Marokkanen in Nederland. De meesten zijn hier geboren. De vraag voor wie zij juichen is nu eenvoudig, want Nederland doet niet mee. Maar waar ligt hun hart?”

De vierdelige reeks is onderdeel van de koerswijziging van Powned, dat vanaf begin van dit jaar niet meer op televisie was. ,,Pownews hebben we zelf beëindigd”, zegt Castricum. ,,We wilden onszelf opnieuw uitvinden, verbreden op tv en met Pownews volledig op online richten.” 

  1. Depressieve Justin Bieber slaapt in zuurstoftank om zich wat beter te voelen

    Depressie­ve Justin Bieber slaapt in zuurstof­tank om zich wat beter te voelen

    De met depressies worstelende superster Justin Bieber (25) heeft een mobiele zuurstoftank aangeschaft waarmee de hitzanger zijn conditie hoopt te verbeteren. Het gaat om een zogenoemde Hyperbaric Oxygen Therapy-cabine waarin onder hoge druk zuurstof kan worden ingeademd. De kostbare, supertrendy tank wordt al jaren gebruikt door celebrities. Michael Jackson zweerde erbij en ook Hollywoodacteur Keanu Reeves en golfkampioen Tiger Woods hebben er een thuis.