Volledig scherm
Sergio Herman © ANP

Sergio Herman bedroefd om overlijden sommelier Lotte Wolf (32)

Kok-restaurateur Sergio Herman is geschokt door het onverwachte overlijden van sommelier Lotte Wolf (32). Het Amsterdamse restaurant Bridges kwam gisteren met het nieuws. Wolf werkte intensief met Herman samen.

Wolf, in 1985 geboren in Hilversum, was wine director bij hotel The Grand en restaurant Bridges in Amsterdam. Ze kreeg er carte blanche om de wijnkaart helemaal naar eigen smaak in te richten. Door restaurantgids Gault Millau werd ze uitgeroepen tot Meest Talentvolle Sommelier van 2013. 

Ze had al een behoorlijke carrière achter de rug. Op haar 18de ontdekte ze haar droombaan. Ze begon zonder ervaring in de horeca en werd de jongste en eerste vrouwelijke sommelier in verschillende toprestaurants, zoals Fifteen van Jamie Oliver en het Haagse Seinpost.

Afspraak geannuleerd

Daarna werkte ze zes jaar als hoofdsommelier bij het inmiddels gesloten driesterrenrestaurant Oud Sluis in Zeeland, onder de leiding van chef Sergio Herman. Herman laat via Instagram weten: ,,Lieve Lotte, we gingen afspreken enkele weken geleden om wat bij te kletsen en om jou eigen mooie bijzondere wijn te proeven. Ook om je weer eens te zien, want je bent natuurlijk al een tijdje weg uit Zeeuws-Vlaanderen! Heb door drukte deze afspraak moeten annuleren! Ben echt sprakeloos omdat je er nu niet meer bent."

Herman is Wolf erg dankbaar. ,,Ik moet echt zeggen dat je super bijzonder bent en dat voelde ik al toen je bij me kwam werken in Oud Sluis en je echt wijn ademde, het was je leven, je alles en ging daar volledig voor, koste wat kost wilde je groeien naar het allerhoogste niveau! En dat heb je laten zien in de absolute topperiode van Oud Sluis! Ik ben je eeuwig dankbaar voor wat je hebt gedaan voor me! Zoveel respect voor je maar nu ook schaamte dat ik onze afspraak heb geannuleerd." 

Geeky spelletjes

In 2015 vertelde Wolf in een interview met Het Parool gepassioneerd over haar vak. ,,Het is grappig en ook een beetje gek dat het vak van sommelier zo'n snobistisch imago heeft, want goedbeschouwd zijn de meesten van ons vooral best wel nerds."

,,We lezen scheikundige boeken voor het slapen gaan. We appen elkaar nieuwe, obscure vondsten, we houden van geeky spelletjes en troeven elkaar waar het maar kan af met gekke feitjes."

Dierbare collega

In een bericht op Facebook schrijft restaurant Bridges: ,,Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het plotseling overlijden van onze dierbare collega Lotte Wolf. Wij zullen haar als mens en als vakvrouw enorm gaan missen. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar haar familie en dierbaren. Wij wensen hen veel sterkte bij het dragen van dit enorme verlies."

  1. Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-foto Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-fo­to Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Eerder was het Kim Kardashian met haar billen, nu heeft Jennifer Aniston (50) het internet ‘gebroken’ door lid te worden van Instagram en haar eerste openbare foto te delen. Het gesprek op het fotoplatform gaat echter over iets anders. Aandachtige volgers hebben een detail ontdekt op de Friends-foto die ze deelde en kunnen hun ogen niet geloven. ‘Wat een manier om je entree te maken op sociale media’, klinkt het. Wat is er aan de hand?