Volledig scherm
Pamela Teves, actrice in Onderweg naar Morgen © ADN Beeldredactie

Soap Onderweg naar Morgen keert terug bij NPO

updateDe Nederlandse soap Onderweg naar Morgen - vanaf 1994 op de buis bij achtereenvolgens TROS, Veronica, Yorin en BNN - keert terug op de buis. De NPO zendt oude afleveringen uit op twee kanalen: de on demand-dienst NPO Start Plus en tv-kanaal NPO 1 extra.

Op NPO Start Plus is sinds kort het eerste seizoen van de inmiddels gestopte soap te zien. Nieuwe fans kunnen op deze manier kennismaken met de serie, zo meldt de omroep trots. ,,De meer ervaren ONM-kijker kan vanaf maandag 29 april en tot eind december elke werkdag om 19.30 uur genieten van de intriges, spanning en romantiek op NPO 1 extra. Het betreft in dat geval alleen om het dertiende seizoen van in totaal zeventien seizoenen.”

Waarom de NPO alleen het eerste en dertiende seizoen uitzendt? Volgens NPO-zegsman Arthur Schuitemaker heeft dat te maken met de rechten van de afleveringen. ,,De serie begon bij de publieke omroep (TROS), ging vervolgens naar commerciële zenders en keerde weer terug bij de NPO. Wij mogen alleen tonen wat bij ons is uitgezonden. Geen idee wat commerciële omroepen met de resterende seizoenen van ONM zullen doen. Dat is aan hun.”

Onderweg naar Morgen van allereerst te zien bij de toenmalige TROS (1994-1995), daarna bij Veronica (1995-2001), vervolgens bij Yorin (2001-2005), aansluitend daarop bij BNN (2005-2010) om na een korte pauze te eindigen bij NPO Best (2012-2015). De reeks werd ooit bedacht als tegenhanger van de RTL4-soap Goede Tijden, Slechte Tijden maar kon de kijkcijfers daarvan eigenlijk nooit evenaren.

Gijs van den Heuvel, manager extra kanalen bij de NPO, is hoe dan ook blij met het nieuw leven inblazen van ONM: ,,We doen onze kijkers een groot plezier met de terugkeer van deze geliefde soap. De afgelopen jaren hebben fans met regelmaat gevraagd om de terugkeer van Onderweg Naar Morgen. Nu NPO 1 extra weer een 24-uurs zender is, kunnen we de soap ook uitzenden op het vertrouwde tijdstip van half acht.”