Volledig scherm
De Star Wars-Barbies © Mattel

Star Wars krijgt nu ook eigen barbiepoppen

Na tal van ander Star Wars-speelgoed, komen er in het najaar ook barbiepoppen op de markt die door de populaire sciencefictionreeks zijn geïnspireerd. Dat hebben speelgoedgigant Mattel en Disney bekendgemaakt. De poppen zijn nu alvast te bestellen, maar pas vanaf november te koop.

In eerste instantie gaat het om drie verschillende barbies. Het zijn geen exacte kopieën van Star Wars-personages, maar poppen die erdoor geïnspireerde pakjes dragen. Zo hult de beroemde pop zich in outfits van Princess Leia, Darth Vader en R2-D2. Een woordvoerder van Mattel laat aan Amerikaanse media weten dat er in de toekomst waarschijnlijk nog meer Star Wars-barbies komen.

Hoewel de allereerste film uit de saga al in 1977 verscheen, is de lancering van de poppen gunstig getimed. Een maand later draait namelijk de nieuwste film, Star Wars: The Rise of Skywalker, in de bioscopen.

  1. Butler klapt uit de school over theemanieren prins Charles: ‘Zijn lepeltje moet altijd rechts liggen’

    Butler klapt uit de school over theemanie­ren prins Charles: ‘Zijn lepeltje moet altijd rechts liggen’

    De Britse troonopvolger prins Charles (71) stelt volgens zijn personeel strenge eisen aan hoe hij zijn kopjes thee geserveerd krijgt. Zo wordt de temperatuur van het water nauwlettend gecontroleerd met een thermometer en moet het handvat van het kopje altijd naar rechts wijzen met een lepeltje precies daaronder, aldus butler Evan Samson die werkt in het Schotse landhuis Dumfries House: eigendom van de prins.