Volledig scherm
Sylvie in haar jurk © BRUNO PRESS

Sylvie Meis mag gala niet meer presenteren na te blote jurk: ‘Er was veel kritiek’

Sylvie Meis (41) mag volgend jaar niet terugkeren als presentatrice van het chique SemperOpernball in Dresden. De jurk die de blondine dit jaar in februari droeg vond de organisatie van het klassiek getinte evenement namelijk te bloot, laat de directeur van het Duitse gala weten aan Bild.

,,We waren eigenlijk heel tevreden met Sylvie Meis als presentator, maar ze droeg dit jaar jurken die zo diep uitgesneden waren dat het te onthullend was voor onze conservatieve klantenkring”, licht Hans-Joachim Frey toe. ,,Er was veel kritiek.” De japon die Meis droeg was vanaf haar middel richting voeten keurig bedekt, maar de bovenzijde van de zilvergrijs-kleurige creatie had zó'n diep decolleté dat een groot deel van haar borsten zichtbaar was. ,,Aanstootgevend”, zou een veel gehoorde kreet tijdens het gala in Berlijn zijn geweest.

Sylvie zelf was zich van geen kwaad bewust. ,,Mijn uitsnede was misschien wat diep, maar ik heb daar nooit klachten over gekregen. Er is me niet verteld dat er kritiek op was.”

  1. Onbegrip over DWDD-betoog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Onbegrip over DWDD-be­toog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Komende week is het precies 25 jaar geleden dat de legendarische serie Friends begon; reden genoeg voor De Wereld Draait Door om aandacht te besteden aan de reeks. Arda Kaya van Yung DWDD ging langs bij mediawetenschapper Dan Hassler-Forest van de Universiteit Utrecht en die stelde dat Friends in 2019 niet meer kan. Op sociale media heerst veel onbegrip over zijn betoog: ‘Heeft deze vent überhaupt ooit Friends gekeken?’