Bij de première van Don't worry darling in Venetië begin deze maan waren er al drommen fans om acteur/zanger Harry Styles te zien.
Volledig scherm
Bij de première van Don't worry darling in Venetië begin deze maan waren er al drommen fans om acteur/zanger Harry Styles te zien. © Getty Images

Teleurgestelde tienermeiden om weigering entree bij film met idool Harry Styles

De thriller Don’t worry darling, met acteur en zanger Harry Styles in de hoofdrol, leidt tot commotie in de Nederlandse bioscopen. De film heeft een Kijkwijzer-classificatie van 16 jaar en ouder, wat betekent dat jongere fans niet naar de bioscoop mogen. Dit leidt tot veel teleurgestelde fans aan de deuren van de bioscopen, bevestigt exploitant Pathé.

  1. Harry Styles-vehikel Don't Worry Darling als pulp nog net te pruimen
    Play
    recensie

    Harry Sty­les-vehikel Don't Worry Darling als pulp nog net te pruimen

    Door de ogen van nu hebben de jaren 50 (althans, het clichébeeld daarvan) iets beklemmends. Die perfect aangeharkte perkjes in hoofdzakelijk witte buitenwijken, vrouwen in kleurrijke kokerrokjes die ’s ochtends met een broodtrommel achter hun naar kantoor vertrekkende mannen aanrennen en vervolgens naar de stofzuiger grijpen. Feminisme en diversiteit zijn voor veel mensen nog steeds vieze woorden, toen nam bijna niemand ze überhaupt in de mond. Even lijkt Don’t Worry Darling geïnteresseerd in precies deze materie, maar in de slotakte bevuilt dit filmrommeltje zijn eigen nest.