Volledig scherm
The Passion in Dordrecht met Pasen 2019 © EPA

The Passion gaat naar Roermond

Het tienjarig jubileum van The Passion wordt gehouden in Roermond. Dat heeft de Evangelische Omroep zojuist bekendgemaakt.

De tiende editie van het paasspektakel wordt voor het eerst onder de rivieren gehouden, meldt de EO. De jubileumeditie, met daarin zowel nieuwe als succesvolle nummers uit eerdere jaren, vindt plaats op Witte Donderdag 9 april op het Munsterplein.

The Passion staat komend jaar stil bij 75 jaar bevrijding. Arjan Lock, directeur van de EO zegt: ,,Op veel plekken in Nederland zie je de betonnen restanten van bunkers; de symbolen van onvrijheid uit een donker verleden. Die onvrijheid is er vandaag de dag gelukkig niet meer. We ervaren meer vrijheid dan ooit. En toch voelen veel mensen zich gevangen. Gevangen door beperkingen, beschadigde relaties of verlies van een geliefde. Het verhaal van Jezus geeft perspectief op leven in vrijheid.”

The Passion vertelt tijdens een groots muziekevenement over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Bekende artiesten steken het eeuwenoude verhaal in een nieuw jasje aan de hand van hedendaagse Nederlandse popnummers. Net als voorgaande jaren trekt er een processie met duizend mensen en een groot verlicht kruis door de straten op weg naar het hoofdpodium.