Volledig scherm
© ANP Kippa

Thomas Acda heeft ‘kleine’ hersenschudding na val van fiets

Thomas Acda (52) is genoodzaakt zijn voorstelling in Assen vanavond af te blazen. De cabaretier kampt met een 'kleine' hersenschudding, vertelt hij op Twitter. Gisteren moest hij ook al zijn show in Zoetermeer afzeggen, beide voorstellingen worden in oktober ingehaald.

Acda liep de hersenschudding op door een val van zijn fiets tijdens een training voor de Tour du ALS, waarmee geld wordt opgehaald voor onderzoek naar de oorzaak van ALS. ,,Op een verrassend plat stukje over het stuur gelanceerd. Dat je vliegt en denkt- 'oké, let's get it over with,... waar is de grond? Geef me de grond, dan kan ik opstaan.....' En toen kwam de grond. Hersenschudding", twittert hij over zijn val.

Hij maakte een lelijke smak. ,,Zoveel zand in mijn neus dat mijn voorhoofdsholte een stadstrand werd. Ik haal t in, beloofd."

Op dit moment zijn alleen de voorstellingen op dinsdag en woensdag afgeblazen. Vooralsnog beklimt Thomas donderdag, vrijdag en volgende week gewoon het podium met zijn solovoorstelling MOTEL.