Volledig scherm
Marc de Hond © ANP Kippa

Tilburger regisseert tv-programma dat volledig is gemaakt door gehandicapten

TILBURG - Een groep professionals met een lichamelijke beperking heeft voor KRO-NCRV een eigen programmapilot gemaakt. Zij hopen dat de Publieke Omroep het programma, De AngstBaas, in productie wil nemen. Het programma is geregisseerd door Tilburger Stefan Buitenhuis. 

Alle redacteuren en de presentator, Marc de Hond, hebben een beperking en willen aantonen dat dit geen belemmering hoeft te zijn om in Hilversum te werken. Het initiatief komt voort uit een Twitter-discussie die NOS-nieuwslezer Matijn Nijhuis eerder dit jaar startte over het gebrek aan mensen met een handicap in de media. Twitter ontplofte van de steunbetuigingen, wat KRO-NCRV inspireerde om dit project te initiëren. De AngstBaas werd gemaakt in samenwerking met No Limits Network, een online-platform van KRO-NCRV voor mensen met een beperking.

In het programma De AngstBaas worden deelnemers uitgedaagd uit hun comfortzone te treden. Zij moeten een bepaald obstakel in hun leven proberen te overwinnen, zoals mensen met een beperking dat ook elke dag moeten. In de pilot gaat het om iemand die een grote angst heeft voor honden. De makers hopen dat de NPO het programma een plek wil bieden.

Het makersteam van De AngstBaas bestaat onder meer uit iemand die blind is, iemand die last heeft van spasmen, een redacteur met een gehoorbeperking en een regisseur die in een rolstoel zit. Zij gaan hun programma deze week pitchen bij de NPO.

 1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

  Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

  Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.
 2. Visuele krachttoer trekt onbegrijpelijk script Bowie-musical recht
  PREMIUM

  Visuele krachttoer trekt onbegrijpe­lijk script Bo­wie-musical recht

  Natuurlijk, de geest van David Bowie zweeft door de zaal. Daarvoor is de grote portretfoto die na de slotscène van Lazarus wordt getoond, niet nodig. De musical eindigt met zijn meest iconische lied Heroes en begint met de song waarin hij – toentertijd nog door vrijwel niemand begrepen – zijn naderende afscheid van de aarde aankondigt. Het is het titelnummer van de voorstelling met als opening de kippenvelregel: Look up here, I’m in heaven.