Tom Groot.
Volledig scherm
Tom Groot. © anp

Tuinman Tom: ‘Stoppen Eigen Huis & Tuin kwam hard aan’

De mededeling dat klusprogramma Eigen Huis & Tuin komend najaar plaats moet maken voor de nieuwe weekenduitzendingen van EditieNL kwam voor de presentatoren als een donderslag bij heldere hemel.

,,Ik werd gisteravond gebeld door RTL en Peter van der Vorst, dat ze deze beslissing hebben moeten maken. Dat is jammer. Het kwam wel hard aan natuurlijk”, aldus tuinman Tom Groot in RTL Boulevard. RTL stopt met het programma omdat het te duur is. ,,Het kost gewoon heel veel geld, dat weet je. Het staat wel los van corona, maar dat heeft wel het een en ander teweeggebracht”, vermoedt Tom.

Wat Peter van der Vorst betreft, krijgt het huidige presentatietrio, dat naast Tom bestaat uit timmerman Thomas Verhoef en presentatrice Evelyn Struik, ook een plek in de nieuwe vorm van het populaire klusprogramma. ,,Het stopt niet. We verplaatsen het misschien wel naar een prominentere plek. Wat mij betreft inclusief het team dat nu presenteert.”

Vandaag werd bekend dat RTL de weekendprogrammering vanaf september op de schop gooit, waarbij Eigen Huis & Tuin van de zaterdagavond verdwijnt en actualiteitenprogramma EditieNL ook in het weekend gaat uitzenden. 

Vlucht-tv

Volgens columniste van deze site Angela de Jong is dit geen goede zet van RTL. ,,Eigen Huis & Tuin is nationaal erfgoed, dat terugvoert tot aan het stenen tijdperk met Myrna, Rob en Nico. Maar bovenal is het de ultieme vlucht-tv, zeker in deze coronacrisis.”

De voorlopig laatste uitzending van Eigen Huis & Tuin is op 6 juni te zien. In de zomer brengt RTL compilatieafleveringen op de buis.

Poll

Eigen Huis & Tuin niet meer op zaterdagavond te zien

  • Daar rouw ik niet om (35%)
  • Jammer! (65%)
30232 stemmen

Bekijk hier de video 25 jaar Huis & Tuin: