Volledig scherm
Andre van Duin, Olga Zuiderhoek en Kees Hulst. © ANP Kippa

Tweede seizoen ‘Het geheime dagboek van Hendrik Groen’ binnenkort op tv

Vanaf maandag 14 oktober is het tweede seizoen van Het geheime dagboek van Hendrik Groen te zien op Omroep MAX. Zowel Kees Hulst als André van Duin zullen weer te zien zijn in de zeer succesvolle serie, een nieuwe rol is weggelegd voor Carry Tefsen. 

Het geheime dagboek van Hendrik Groen speelt zich af in een verzorgingstehuis en gaat over Hendrik Groen (gespeeld door Kees Hulst). In het verzorgingshuis is weinig vrijheid, een strenge directrice en zijn er vooral veel zeurende bejaarden. Hendrik smeedt samen met zijn vriend Evert (gespeeld door André van Duin) plannen om leuke dingen te gaan doen en van het leven weer een feestje te maken. Het verplegend personeel vindt dit geen goed plan en probeert de mannen zo veel mogelijk tegen te houden. 

De serie is gebaseerd op de boeken van Hendrik Groen door Peter de Smet. Tijdens het Gouden Kalveren Gala 2018 werd de serie uitgeroepen tot beste televisiedrama. Ook acteur Kees Hulst viel in de prijzen voor zijn rol als Hendrik Groen. Er keken gemiddeld ruim 2,4 miljoen kijkers naar het eerste deel van de serie, waardoor het de best bekeken serie sinds 2011 was.

Deel twee van de serie is gebaseerd op het boek Zolang er leven is: Het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen. Zowel Kees Hulst als André van Duin zullen te zien blijven in de serie. Een nieuwe rol is weggelegd voor actrice Carry Tefsen, die Leonie zal spelen. 

Vanaf maandag 14 oktober, 22.15 uur is het tweede seizoen van Het geheime dagboek van Hendrik Groen dus te zien op NPO 1.

  1. Onbegrip over DWDD-betoog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Onbegrip over DWDD-be­toog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Komende week is het precies 25 jaar geleden dat de legendarische serie Friends begon; reden genoeg voor De Wereld Draait Door om aandacht te besteden aan de reeks. Arda Kaya van Yung DWDD ging langs bij mediawetenschapper Dan Hassler-Forest van de Universiteit Utrecht en die stelde dat Friends in 2019 niet meer kan. Op sociale media heerst veel onbegrip over zijn betoog: ‘Heeft deze vent überhaupt ooit Friends gekeken?’