Volledig scherm
PREMIUM
Sophie Hilbrand © ANP Kippa

Uit nood geboren model NPO-talkshow moet zich nog bewijzen

Jeroen Pauw maakt op de late avond van NPO 1 plaats voor een nieuwe talkshow met een heuse poule van verschillende presentatoren. Een riskant plan dat televisiebaas Frans Klein vandaag in Hilversum vurig moest verdedigen, want zit de kijker hier wel op te wachten?

Op1 is de titel van de nieuwe latenighttalkshow die vanaf 6 januari te zien is. Niet om 23.00 uur, maar voortaan een half uur vroeger. Met heel het jaar door dagelijks een andere omroep aan het roer en een ander presentatieduo aan het hoofd van de discussietafel: Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra, Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen, Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana en Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg.

Het vijfde duo betreft hoogstwaarschijnlijk Fidan Ekiz en Jort Kelder, maar daarvoor is – met een strakke deadline van nog geen maand – nog altijd geen akkoord. Dat zegt alles over het paniekvoetbal dat de NPO sinds enkele maanden speelde. Toen Eva Jinek (die het afgelopen jaar afwisselend met Jeroen Pauw de talkshow voor haar rekening nam) recent besloot haar praatprogramma voort te zetten bij RTL 4, brak chaos uit. Kan een opvolger in zo’n korte periode voldoende worden klaargestoomd om deze niet te onderschatten klus over te nemen? En wie dan?

Op initiatief van Jeroen Pauw, die vandaag óók besloot te stoppen met zijn NPO 1-talkshow, werd gewerkt aan het carrouselmodel dat vandaag in Hilversum officieel werd gepresenteerd. Een model met duo’s dus. In sneltreinvaart werden aan de lopende band proefafleveringen geschoten met liefst 21 presentatoren in verschillende samenstellingen.