Mark Baanders en Natasja Gibbs in spanning bij De slimste mens
Volledig scherm
Mark Baanders en Natasja Gibbs in spanning bij De slimste mens © KRO-NCRV

Verbijstering in dagfinale De slimste mens: ‘Gelukkig is je moeder er’

Verbijsterd grepen ze na afloop van De slimste mens allemaal naar hun hoofd. Mark Baanders en Natasja Gibbs die beiden de finale speelden, maar zelfs ook Erik van Muiswinkel, de dagwinnaar. De oh’s en ah’s vulden de ruimte van de studio, zagen de 1,8 miljoen kijkers. Op één seconde werd gisteravond het pleit beslecht. Wat was er gebeurd?

 1. Deense koningin ontneemt kleinkinderen hun titels van prins en prinses: ‘We zijn allemaal verdrietig’
  PREMIUM

  Deense koningin ontneemt kleinkinde­ren hun titels van prins en prinses: ‘We zijn allemaal verdrietig’

  Crisis in de Deense koninklijke familie. Koningin Margrethe (82) heeft besloten om vier van haar kleinkinderen de titel van prins en prinses af te nemen. Zij voelen zich vernederd, terwijl Margrethe juist beweert hen een dienst te bewijzen door hen ‘een vrij leven zonder koninklijke beperkingen’ te gunnen. Deense royaltyexperts menen dat de koningin vooral haar zoon Joachim, vader van de vier, wil treffen. ,,Ze had hem al naar Frankrijk ‘gedeporteerd’. En nu dít.”
 2. Derksen noemt aangifte Baudet ‘voor de bühne’, OM ziet in verspreking ‘mogelijke opruiing’
  liquidatie-rel

  Derksen noemt aangifte Baudet ‘voor de bühne’, OM ziet in verspre­king ‘mogelijke opruiing’

  Johan Derksen heeft woensdagavond in Veronica Inside kort gereageerd op de aangifte die Thierry Baudet tegen hem wil doen. De Forum voor Democratie-leider doet aangifte omdat Derksen in zijn programma zei dat Baudet moest worden ‘geliquideerd’. Direct na zijn uitspraak, zei Derksen dat het een verspreking betrof. Hij bedoelde naar eigen zeggen ‘dat ze Baudet uit de Kamer moeten schoppen’.