Vier miljoen (!) kijkers nieuw seizoen De Luizenmoeder: ‘Veeg mij maar op!’

videoDe razendpopulaire comedy De Luizenmoeder begon gisteravond aan het tweede seizoen met maar liefst een kleine 4 miljoen kijkers - een record. Ook Twitter loopt over. Hoe reageert Nederland op de lotgevallen van Juf Ank, moeder Hannah en de andere personages? 

Vorig jaar was de seizoensopener goed voor 1,6 miljoen kijkers, maar dat was inclusief mensen die in de dagen erna terugkeken. Op de avond zelf keken 750.000 mensen. De vorige best bekeken uitzending van De Luizenmoeder was de vierde aflevering van het eerste seizoen. Die was op de avond zelf goed voor 3,5 miljoen kijkers, met ‘terugkijkers’ in de dagen erna erbij liep dat op tot 4,7 miljoen. De kans is vrij groot dat dat ‘totale’ kijkcijferrecord door de startepisode van het tweede seizoen er nu al aangaat, aangezien er nog ‘slechts’ 780.000 kijkers nodig zijn die deze week het programma terugkijken.

Curlingouders

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen doet de term ‘curlingsouders’ z'n intrede (ouders die alle obstakels voor hun kroost uit de weg willen vegen). Het is meteen trending topic op Twitter. Verder wordt een nieuwe leerling welkom geheten op school: Achmed. Juf Ank spreekt zijn naam uit als Agggmed. De vader van de nieuwe leerling krijgt het zwaar te verduren als hij bij een brandoefening wordt aangezien voor een terrorist. Kortom, De Luizenmoeder wringt weer.

Op Twitter is er veel lof voor dit soort - en andere - ongemakkelijke momenten. De serie zou Nederland ‘een spiegel voorhouden’. In mindere mate zijn er mensen die teleurgesteld reageren, ze hadden er meer van verwacht. Ook zijn er kijkers die De Luizenmoeder simpelweg niet grappig vinden.   

Overigens beleefde First Dates Hotel een mooie start op NPO 3 direct na De Luizenmoeder, met een miljoen kijkers.

Volledig scherm
Ilse Warringa als Juf Ank in De Luizenmoeder. © AVROTROS
  1. Bedrijf laat beslag leggen op te koop staande woning Patricia Paay

    Bedrijf laat beslag leggen op te koop staande woning Patricia Paay

    Het Leiderdorpse bedrijf Osuro Holding heeft met goedkeuring van een rechter beslag laten leggen op de momenteel te koop staande woning van Patricia Paay (70) in het Brabantse Wernhout. De firma vordert een bedrag van ruim 100.000 euro van de voormalig zangeres en presentatrice, omdat ze een lening niet zou willen terugbetalen. Het pand, waar Paay woont met haar echtgenoot Robbert Hinfelaar, wordt aangeboden voor 275.000 euro.
  2. RTL stuurt Temptation VIPS-koppel naar huis wegens zwangerschap

    RTL stuurt Temptation VIPS-kop­pel naar huis wegens zwanger­schap

    Het nieuwe seizoen van het RTL-realityprogramma Temptation Island VIPS begint definitief zonder het koppel Channah Koerten en Quentin Steenwinkel die bekend werden door hun deelname aan Ex On The Beach. Tijdens de opnamen is namelijk gebleken dat het stel hun eerste kindje verwacht. De makers van het programma waren daar niet van op de hoogte. Daarom zijn kapster-visagiste Channah en personal trainer Quentin per direct naar huis gestuurd.