Volledig scherm
Sandra Lee © TLC

Voor de liefhebbers: puistenexpert Dr. Pimple Popper op Nederlandse tv

De Amerikaanse dermatologe Sandra Lee (47), alias Dr. Pimple Popper, trekt op YouTube al jaren een miljoenenpubliek met best onsmakelijke filmpjes waarin te zien is hoe ze op vakkundige wijze puisten uitknijpt en met pus of talg gevulde abcessen verwijdert. Vanwege het aanhoudende succes heeft Lee een zesdelige tv-versie van haar programma gemaakt. En die is vanaf 16 augustus ook, bij TLC, in Nederland te zien. 

Volgens TLC Nederland-woordvoerster Sabrina Onos - 'ik kan er zelf amper naar kijken' - staat de reeks elke donderdag gepland op primetime, oftewel negen uur 's avonds. ,,Een tijdstip waarop de meeste kinderen al in bed liggen. We zijn erg benieuwd hoe deze reeks van Sandra Lee in ons land gaat scoren. Waarschijnlijk goed, want dit bizarre genre heeft wereldwijd waanzinnig veel fans.''  Zelf heeft Onos de eerste aflevering al 'enigszins' gezien. ,,Met samengeknepen ogen.'' Of de dermatologe ook in Nederland met scalpels, naalden of vingers aan de slag gaat, is onduidelijk.

Dermatologe Sandra Lee uit Californië begon in 2010 met het uploaden van korte, nog vrij bescheiden operatiefilmpjes. Vijf jaar later, toen bleek dat ze op sociale media razend populair was geworden, werden de filmpjes op YouTube steeds langer en heftiger. Inmiddels heeft ze op YouTube bijna 5 miljoen trouwe volgers  en op Instagram 2,7 miljoen. De patiënten die in beeld verschijnen krijgen de behandeling vaak geheel of gedeeltelijk vergoed van de arts, die inmiddels ook een succesvolle huidverzorgingslijn op de markt bracht. 

In de nieuwe serie Dr. Pimple Popper zien we hoe Sandra Lee precies te werk gaat en hoe ze met haar behandelingen mensen helpt die al lang kampen met extreme uitstulpingen op hun lichaam. Zoals Angelina die zó’n grote knobbel onder haar borst heeft dat het een negatief effect heeft op haar liefdesleven. En Delano, een jongeman met een bult op zijn rug ter grootte van een voetbal.

Pas op! De onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

TLC Network on Twitter

So 👏 are 👏 we👏 #DrPimplePopper https://t.co/sOQ4FsHuMg

TLC

Watch the "Lipoma Whisperer" Dr Sandra Lee aka drpimplepopper take on back to back pops on the series premiere of #DrPimplePopper! Watch now! 💥

Dr Pimple Popper on Twitter

Tyler on @TLC #drpimplepopper

 1. Fans worden met vervolg ABBA-musicalfilm op wenken bediend
  PREMIUM
  recensie

  Fans worden met vervolg AB­BA-musical­film op wenken bediend

  Het duurt even voordat ze in beeld komt, maar dan heb je ook wat: Cher. In de vervolgfilm op de ABBA-musical Mamma Mia! (2009) maakt de zangeres haar entree als de grootmoeder van het hoofdpersonage Sophie (Amanda Seyfried) die bij de opening van haar Griekse restaurant niet echt op haar zit te wachten. ,,Je bent niet uitgenodigd”, bijt zij haar toe. ,,Schat, dat zijn altijd de beste feestjes”, luidt het gevatte antwoord van de platinablonde oma.
 2. Eva Jinek: 'Doodknuffelen' schattige diertjes is volstrekt normaal

  Eva Jinek: 'Doodknuffe­len' schattige diertjes is volstrekt normaal

  De momenteel zwangere talkshowpresentatrice Eva Jinek (40) blijkt een bijna onbedwingbare neiging te hebben om jonge dieren 'dood te knuffelen'. ,,Zodra ik een kitten zie, vind ik die zó tergend lief en schattig dat ik ‘m het liefst wil vermorzelen met mijn hele lichaamsgewicht. Of het beest op wil eten'', aldus Jinek die inmiddels een wetenschappelijke verklaring heeft gevonden voor haar gevoel voor met name jonge poesjes.